16. února 2021 • 19:35

Lazaret Open. Nenormální, vyčítá Djokovič. Může tenis pokračovat?

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak vážné je zranění břišního svalu Novaka Djokoviče? O tom lze jen spekulovat. Srbský vladař však nevypadá, že se musí držet zkrátka. Během čtvrtfinále s Alexandrem Zverevem mlátil vší silou raketou o beton. Pak z kurtu vydupal další postup i díky mohutnému servisu, jenž mu vynesl 23 es. Zvítězil 6:7 (6), 6:2, 6:4, 7:6 (6) a o finále se ve čtvrtek porve s ruskou senzací Aslanem Karacevem.



Djokovič, jenž se zranil při utkání 3. kola s Američanem Taylorem Fritzem, o volných dnech netrénuje a věnuje veškerý čas péči o břišní sval. „Dnes jsem se cítil nejlépe od té doby, co jsem se zranil. Jde to správným směrem,“ líčil po málo kvalitní leč dramatické bitvě se Zverevem. Němec vedl 4:1 ve třetí sadě a 3:0 ve čtvrté. Přesto neuspěl a stále čeká na první grandslamový triumf nad protivníkem z top 10.

Možná i kvůli tomu, že není fit. I on nastoupil k utkání se zabandážovaným břišním svalem. Grigor Dimitrov odehrál své čtvrtfinále s bolavými zády, kvůli břišnímu svalu nenastoupil do osmifinále Matteo Berrettini, Rafael Nadal laboruje se zády.

„Tohle všechno není normální, dvoutýdenní karanténa v Austrálii se na nás všech podepsala,“ myslí si Djokovič o mužích, kteří musí soupeřit v dlouhých zápasech na tři vítězné sety.

A kolem sebe slýchá, že pokud bude cestování mezi zeměmi vyžadovat další dny v karanténách, půjde těžko provoz na ATP Tour dodržet. „Je to něco, co musíme řešit,“ soudí a navrhuje systém ve stylu loňské bubliny NBA, tedy několika turnajů v řadě na jednom místě. „Protože tady v Austrálii jsou na to s pandemií nejlépe, až se vrátíme do Evropy, bude mnohem hůř,“ varuje Djokovič, šéf nově vzniklé hráčské asociace PTPA.

Novak Djokovič i se zraněním postoupil do osmifinále Australian Open
Novak Djokovič i se zraněním postoupil do osmifinále Australian Open

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud