8. ledna 2022 • 08:53

Djokovič měl v prosinci pozitivní test, tvrdí právníci tenisové hvězdy

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
25
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl usilovat o rekordní 21. grandslam kariéry, místo toho ale srbský tenista Novak Djokovič  řeší úplně jiné problémy. Australské úřady mu zrušily víza a zapověděly vstup do země. Světová jednička je tak nyní uzavřena na karanténním hotelu a čeká na verdikt soudu, u kterého se domáhá zvrácení rozhodnutí pohraniční služby. Podle Djokovičových právníků měl tenista dostat výjimku z očkování vzhledem k tomu, že byl v polovině prosince pozitivně testován na covid.



Australian Open vyhrál v kariéře už devětkrát a letos měl usilovat o desáté prvenství, navíc čtvrté v řadě. Novak Djokovič ale není očkovaný, což v „koronavirovém světě“ vše zkomplikovalo. Ačkoliv nejprve dostal výjimku a oprávnění na grandslamu startovat, vzápětí přišla stopka od australských úřadů. Ty mu po příletu do Melbourne zrušily víza a zapověděly vstup do země.

Srbská hvězda se ale nevzdala a nyní čeká na pondělní soud, u nějž se domáhá zvrácení aktuální situace. Právníci světové jedničky navíc čerstvě přišli s informací, že měl dostat výjimku i vzhledem k tomu, že nemoc nedávno prodělal. „První pozitivní výsledek PCR testu byl zaznamenán 16. prosince,“ uvedli.

Djokovič se nemusel otočit na pětníku a nasednout na zpáteční letadlo, ale nemá volnost pohybu a nemůže trénovat. To se částečně pokusil změnit. Během pobytu v melbournském hotelu měl Srb požádat o pronájem bytu, ze kterého by měl přístup na tenisový kurt, na kterém by mohl trénovat. Dokonce nabídl, že zaplatí i dozor, který by kontroloval, že nijak neporuší pravidla. To vše však úřady zamítly.

Stejně tak jeho požadavek na vlastního kuchaře, aby mohl držet své speciální stravovací návyky, které jsou spojené nejen s bezlepkovou dietou. I na to slyšel jasné: NE. Djokovičovi mělo být řečeno, že se mu nedostane žádného speciálního zacházení.

Světová jednička tak musí čekat na pondělní rozhodnutí soudu, zda bude deportována, nebo bude moct zůstat.

Vstoupit do diskuse
25
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud