5. února 2012 • 18:21

Kapitán Pála vyzdvihl po výhře v Německu bojovnost tenistek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Petr Pála vyzdvihl bojovnost českých tenistek. Jeho svěřenkyně v čele s Petrou Kvitovou vyhrály v 1. kole Fed Cupu v Německu 4:1 na zápasy, ale o postupu do semifinále rozhodly už po třech dvouhrách. Všechny nicméně byly vyrovnané a Kvitová i Iveta Benešová vývoj otáčely.



"Je fantastický, že se nám povedlo rozhodnout už po třech zápasech. Bylo to přání, ale ne jistota, a chtěl bych vyzdvihnout bojovnost holek. V zápasech vždy prohrávaly, ale zvedly se," řekl Pála, který loni dovedl tým k triumfu v soutěži.

Stejně jako při loňském finále v Moskvě i tentokrát měl dobrou volbu při nominaci. Do dvouher poslal Benešovou, které se v minulosti v soutěži družstev nedařilo, ale ve Stuttgartu zazářila výhrou nad světovou čtrnáctkou Sabine Lisickou.

"Nevím, jestli mám šťastnou ruku, ale snažím se udělat nominaci co nejlíp. Ale odehrát to musí holky. Já si můžu v hlavě něco vytvořit, ale ona to musí na kurtu zvládnut a od Ivety to byl skvělý impulz do zápasu," řekl Pála.

Dva body přidala Petra Kvitová. Světová dvojka obě dvouhry vyhrála až po boji a velkém vypjetí. " Nikdy ale není garantováno, že musí Petra vyhrát dva zápasy. Je velice příjemné zjištění, že kdyby nezahrála, jsou tam možnosti. I ostatní holky umějí vyhrát proti velmi dobrým hráčkám, to je pozitivum," řekl kapitán.

Kvitová s nehrajícím kapitánem Petrem PálouFoto ČTK

Pála měl během víkendu několik těžkých momentů. Jeden si způsobil sám, když unáhleně vzal při zápase Benešové jestřábí oko a připravil svoji hráčku o fiftýn. "To jsem se pak potil," řekl Pála. Pak mu nebylo dobře, když Kvitovou dělily dva míče od prohry. "Ale i když je zápas dlouhý, člověk nesmí dát nervy najevo," řekl.

Semifinále soutěže se kvůli olympiádě hraje již 21. a 22. dubna. Češky se po pěti zápasech na půdě soupeřek a dvou letech představí doma. "Teď začnu přemýšlet o povrchu. Musím zjistit, jaké jsou možnosti a kde se bude hrát," dodal Pála.

Kvitová s nehrajícím kapitánem Petrem Pálou
Kvitová s nehrajícím kapitánem Petrem Pálou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud