16. listopadu 2012 • 11:32

Složil: Kvitová zatím dominovat nebude, Šafářová na desítku má

Autor: mjk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEOROZHOVOR | Před 32 lety byl součástí party, která zatím naposledy zvedla pro české fanoušky trofej pro vítěze Davis Cupu. Přesto nebyl Pavel Složil na historické finále do Prahy od tenisového svazu pozván, lístky si včera převzal až v integrovaném newsroomu deníku Sport a serveru iSport.cz. A ve videorozhovoru se šéfredaktorem Lukášem Tomkem mluvil i o úspěchu českých tenistek.



"Návrat k vrcholovému trénování? Určitě ne. Jsem teď tenisovým ředitelem v klubu na Floridě, kde mám všechno. Je tam skvělé počasí, dobré jídlo i rodina. Už nepotřebuju cestovat a nervovat se o každý 'fiftýnek'." Bývalý kouč Steffi Grafové, Jennifer Capriatiové nebo Anny Kurnikovové si užívá zaslouženého klidu.

Pavel Složil přiletěl do Prahy, aby povzbudil své tenisové následovníky v boji o "salátovou mísu". Sledoval však samozřejmě i dva týdny starý triumf českých tenistek ve Fed Cupu. "Obrovský úspěch. Překvapila mě hlavně Lucka Šafářová tím posledním utkáním," chválil před kamerou serveru iSport.cz.

Pavel Složil chválil za svůj vzestup především Lucii Šafářovou
Video se připravuje ...

"Poslední dobou se hodně zlepšuje. Na hráčky okolo desátého místa žebříčku určitě má, je ale otázka, zda je může porážet pravidelně. Aby se vyšvihla do top ten musela by hrát skvělý tenis opakovaně a zejména na velkých turnajích,"  věštil budoucnost Šafářové.

To Petru Kvitovou tipuje ještě na vyšší příčky, světová jednička z ní však podle Složila v dohledné době ještě nebude. "S Petrou jsem v kontaktu, často si píšeme a hodně jí fandím. Přesto si myslím, že dominovat nebude. Na to, aby byla před Šarapovovou a spol. ještě zkrátka nemá," řekl.

Pavel Složil věští budoucnost českým tenistkám
Video se připravuje ...

Svou výpověď zdůvodňoval prognózami ohledně jejího zdraví: "Je to hlavně kvůli těm jejím potížím s dýcháním. To pak nemůže trénovat naplno a nosí zbytečně pár kilo navíc, abych to řekl diplomaticky. Na to, aby byla ve čtyřce, určitě má. Ale musí být primárně zdravá."

Ženu, která světovému žebříčku vévodila, přitom už Složil trénoval. Jeho bývalá svěřenkyně Steffi Grafová je jednou z nejúspěšnějších tenistek historie. "Vím, jak probíhal každý její trénink. Ani jednou za těch pět let mě nezklamala, nikdy z něj neodešla. I když měla puchýře nebo bolesti, vždy tomu dala sto procent," zdůrazňoval rozdíl mezi ní a ostatními.

Pavel Složil hovoří o trénování Steffi Grafové
Video se připravuje ...

Pavel Složil odpovídal na otázky čtenářů iSport.cz
Pavel Složil odpovídal na otázky čtenářů iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud