24. května 2023 • 16:30

Češky na BJK Cupu v nejtěžší skupině. Pála: Malinko jsem se orosil

Autor: mm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky se v základní skupině A finálového turnaje Billie Jean King Cupu utkají s obhájkyněmi vítězství Švýcarkami a stejně jako loni se Spojenými státy americkými. Los v Londýně kapitána Petra Pálu příliš nepotěšil. „Malinko jsem se orosil. Velmi těžká skupina pro nás, ale i pro soupeře. Z losu vzešla skupina smrti,“ hodnotil.



Finálový turnaj se bude hrát 7. až 12. listopadu v Seville. Ze čtyř tříčlenných skupin postoupí vždy vítěz do semifinále. Loni v Glasgow české tenistky porazily ve skupině 2:1 USA i Polsko a v semifinále nestačily na Švýcarsko, které následně po finálové výhře nad Austrálii poprvé v historii tuto týmovou soutěž vyhrálo.

Se Švýcarskem kolem klíčové hráčky Belindy Bencicové český tým padl dvakrát za sebou. „Máme jim co vracet. Naopak Amerika nám bude chtít vrátit loňskou ale i další porážky,“ konstatoval Pála. Jeho tým postoupil do finálového turnaje přes Ukrajinu, Američanky zdolaly Rakousko a Švýcarsko mělo účast zaručenou.

Český tým bude usilovat o 12. trofej ve slavné týmové soutěži. „Máme vůli uspět. Vím, že každá členka týmu udělá maximum pro to, abychom získali pohár a to je pro mě zásadní. Do Sevilly se těším, hráli jsme tam Fed Cup a podařilo se tam vyhrát,“ dodal kapitán.

Ve skupině B se na podzim v Seville střetnou Austrálie, Kazachstán a Slovinsko, skupinu C tvoří domácí Španělsko, Kanada a Polsko a ve skupině D budou hrát Francie, Itálie a Německo.

Složení skupin pro finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové (7.-12. listopadu v Seville):

Skupina A: Švýcarsko, Česko, USA
Skupina B: Austrálie, Kazachstán, Slovinsko
Skupina C: Španělsko, Kanada, Polsko
Skupina D: Francie, Itálie, Německo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud