7. listopadu 2011 • 14:10

Tenistky se fotily nad Rudým náměstím: Přehlídka české tenisové síly

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Rudém náměstí se právě chystala přehlídka ruské vojenské síly, kdyľ před hotel Ritz Carlton kousek od něj dorazila česká tenisová síla. Čtyři nalehko oděné krásky, které v neděli po osmi letech udolaly Rusky na jejich půdě a získaly Fed Cup!



Foto 

Vypadaly dost znaveně. „Taky že jsem unavená, ale užje po všem, čeká mě volno. I kdybych tady nastydla, už je to jedno,“ povídala Petra Kvitová. V hotelové hale si je fotili hosté a chvíli se čekalo na nezbytné povolení vyjet proskleným výtahem aľžnahoru.

Na střechu obrovské devítipatrové budovy se vyvezly Čeąky i se všemi poháry – každá se svým malým, ale i s čtyřikrát větším putovním. Čekání v proskleném atriu si krátily tím, že si vzájemně podepsaly krabice, v kterých trofeje dostaly.

„Nedovedu si představit hezčí konec, než je tohle. Celý ten víkend byl skvělý, a zisk poháru je vrchol,“ vyprávěla Květa Peschkeová, která se rozhodla s reprezentací skončit. „Oznámila bych to, i kdybychom nevyhrály, ale takhle je to mnohem krásnější. Vždyť my tady píąeme historii, je to první titul pro samostanou Českou republiku.“

Kompletní český tým pohromaděFoto Ondřej Michálek (Blesk)
Pak už vyběhly na odkrytou část terasy. V Moskvě bylo krátce po jedenácté dopoledne, čtyři stupně pod nulou, nad Rudým náměstím mlhavý opar skrz který svítilo sluníčko.

„Oslavy si budu pamatovat jako dojemné hlavně kvůli tomu, že se loučila Květa Peschkeová,“ řekla Kvitová. „Jinak to bylo třeba oproti Wimbledonu živější v tom, ľe nás bylo hodně. Zatímco v Londýně jsem slavila jen s realizačním týmem v pronajatém domě, kde jsme bydleli, tady to bylo na oficiální večeři tenisové federace.“

Ve tři v noci prý byly tenistky uľžna hotelových pokojích. Ráno se sbalily, vyrazily na focení do Carltonu – a pak rovnou na letiště.„Jak dlouho to bude trvat?“ ptala se před cestou Kvitová.

„Může to být čtyřicet minut, nebo taky tři hodiny,“ dostala odpověď.
Nechalo ji to v klidu, na své zápasy taky často dlouho čeká. A hřálo ji, že ty poslední letošní zvládla skvěle.

Zleva Šafářová, Kvitová, schovaná Hradecká a Květa Peschkeová
Zleva Šafářová, Kvitová, schovaná Hradecká a Květa Peschkeová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud