Jonáš Bartoš
9. února 2018 • 14:35

Plíšková chce být na neděli v pořádku. Hrát druhá? Hrozný, řekla Strýcová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hlavě i na papíře měl ve čtvrtek večer určenou sestavu. V české nominaci pro sobotní dvouhry prvního kola Fed Cupu se Švýcarskem figurovala dvojice Karolína Plíšková, Petra Kvitová. Jenže střevní viróza české jedničky donutila kapitána Petra Pálu původní plány překopat. Do akce půjde místo oslabené Plíškové  první den Barbora Strýcová. „Jsem připravená,“ tvrdila zkušená tenistka po slavnostním losování a oficiálním oznámení nominace.



Ve čtvrtek večer Pála svému týmu oznámil, že do prvních dvouher posílá Karolínu Plíškovou Petrou Kvitovou . Šlo o logickou volbu aktuální české jedničky spolu s wimbledonskou šampionkou, která minulý týden suverénně ovládla turnaj v Petrohradu.

Jenže v pátek dopoledne nastal nepříjemný problém. Plíšková se vzbudila s nevolností a oznámila kapitánovi, že se na sobotní dvouhru necítí.   

„Dnes ráno jsem se probudila se střevní virózou a zítra (v sobotu) bohužel nemůžu proti Švýcarkám nastoupit. Moc mě to mrzí, hrozně jsem se na fanoušky v Praze těšila. Zkusím se dát do pořádku na neděli,“ vzkázala Plíšková fanouškům na Twitteru.

Máme výhodu, že disponujeme nesmírně silnou sestavou, komentuje Pála absenci Plíškové
Video se připravuje ...

Zdravotní indispozice by neměla být nic zásadního. Aktuálně nejlepší česká jednička se ale cítí slabá a není nachystaná na to, aby v sobotu odevzdala na kurtu stoprocentní výkon. Nařídila si klidový režim s tím, že své tělo zkusí dát do kupy na nedělní zápasy.

Pála tak musel narychlo měnit původní nominaci. „Zbývala půlhodina do odevzdání nominace, museli jsme se rozhodnout, koho tam na poslední chvíli dát,“ přiblížil český kapitán. „Výhodou je náš široký kádr. Holky, co nastoupí, Káju určitě nahradí. Ať hraje jakákoliv, máme šanci uspět,“ pověděl před víkendovou řežbou se Švýcarskem.

Jil Tiechmannová a Timea Bacsinszká ze Švýcarska a české hráčky Karolína Plíšková a Lucie Šafářová, které by měly ve fedcupovém klání nastoupit ke čtyřhře
Jil Tiechmannová a Timea Bacsinszká ze Švýcarska a české hráčky Karolína Plíšková a Lucie Šafářová, které by měly ve fedcupovém klání nastoupit ke čtyřhře

Důvěru vložil do Barbory  Strýcové , která má na startu sezony velmi slušnou formu. „Dozvěděla jsem se to dneska (v pátek) dopoledne po tréninku s Petrou (Kvitovou). Když nám řekli, že se Karolína necítí, pochopitelně z toho moc radost nebyla. Ale jsem připravená,“ hlásila 31letá tenistka.

Sobotní program v O2 areně zahájí Petra Kvitová s Viktorijí Golubicovou, na Strýcové bude druhá runda proti nebezpečné Belindě Bencicové. „Jsem trošku raději, že začínám. Budu se snažit to Barče usnadnit,“ hodnotila los Kvitová. „Hrát druhá není nic moc, Lucka ( Šafářová ) říkala, že to je hrozný. Nedala mi moc klid,“ dodala s úsměvem Strýcová.

Proč dostala přednost před čtvrtou českou nominovanou hráčkou, ostřílenou a zkušenou Lucií Šafářovou? „Vzhledem ke všem okolnostem jsem se tak rozhodl.  Se všemi holkami jsem domluvený, že budou připravené na neděli. Ty, které jsem nominoval pro úvodní den, nemusí automaticky hrát v neděli, kádr máme opravdu nabitý. Víc to rozebírat asi není potřeba,“ prohlásil Pála k nominaci.

Favorizované Češky čeká o víkendu velmi silný a nažhavený soupeř. Proti Kvitové se první den postaví Golubicová. Momentálně 100. hráčka žebříčku umí ve Fed Cupu zahrát nadstandardní tenis, v posledním vzájemném duelu ve Švýcarsku (v dubnu 2016 Češky vyhrály 3:2) porazila Plíškovou i Strýcovou.

„Ještě jsem s ní nehrála, nevím, jak mi bude jako soupeřka sedět. Ale na pozoru se samozřejmě mám, v Lucernu ukázala, že umí výborné zápasy. Není to jen tak, že porazí obě naše hráčky,“ uznala Kvitová. „S Kájou i Barčou si popovídám, určitě mi řeknou nějaké brutální tipy, na které budu připravená,“ dodala.

Těžká zkouška čeká v nabité O2 areně i Strýcovou. Teprve 21letá Bencicová se po zranění vrací do skvělé formy, na Australian Open vyřadila i legendární Venus Williamsovou . „Belinda má výbornou formu, musím předvést dobrý tenis. Jem připravená na těžký zápas,“ uvědomovala si hráčka, která byla dle původního plánu nachystaná až na nedělní čtyřhru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud