10. června 2018 • 12:48

Paráda! Siniaková a Krejčíková ovládly finále a mají grandslamový titul

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tam! Dvaadvacetileté české tenistky Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou ovládly v Paříži finále čtyřhry French Open a získaly první grandslamový titul. Japonskou dvojici Hozumiová - Ninomijaová přejely Češky za 65 minut 6:3 a 6:3 a staly se tak třetím českým deblovým párem, který v Paříži slaví triumf. V roce 1990 se radovaly Jana Novotná s Helenou Sukovou, před sedmi lety slavila dvojice Andrea Hlaváčková - Lucie Hradecká.



"Jsme šťastné, jak jsme to zvládly. Ve finále se to sešlo úplně úžasně a je neuvěřitelné, že budeme na trofeji zapsané i za padesát let," řekla Krejčíková na kurtu a připomněla i loni zesnulou Janu Novotnou, která ji v minulosti trénovala. "Ráda bych vítězství věnovala Janě Novotné," dodala Krejčíková.

Česká vlajka je u vítězek pařížské čtyřhry potřetí ze poslední čtyři ročníky. Loni a v roce 2015 vyhrála Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Šesté nasazené Siniaková s Krejčíkovou ztratily na úvod utkání s japonským překvapením turnaje podání, ale brejk hned získaly zpět. Krejčíková dodávala klid, skoro nechybovala a Siniaková tvrdila hru a dělala rozruch na síti.

My jsme to dokázaly! Barbora Krejčíková objímá Kateřinu Siniakovou po triumfu ve finále French Open
My jsme to dokázaly! Barbora Krejčíková objímá Kateřinu Siniakovou po triumfu ve finále French Open

V prvním setu vzaly Češky dvakrát podání Hozumiové. Za stavu 5:3 při servisu Krejčíkové odvrátily tři brejkboly a Siniaková volejem ukončila první set. Na úvod druhého poprvé prolomily podání i Ninomijaové a jistě kráčely za výhrou, kterou stvrdily čistou hrou při podání Japonek a skončily v radostném objetí.

"Je to nepopsatelný zážitek, už nám to nikdo nevezme. S Bárou můžeme být skvělý pár, známe se a víme, co od sebe čekat. Tady se to naplno projevilo. Protrápily jsme se prvními koly a nakonec jsme ukázaly, jak silné dokážeme být," řekla Siniaková a poděkovala rodině, že na finále přijela fandit.

Krejčíková se Siniakovou navázaly na svůj pařížský juniorský triumf ve čtyřhře z roku 2013. V deblovém žebříčku si díky tomu shodně vylepší své maximum - Siniaková bude nově šestkou a Krejčíková jedenáctkou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud