10. června 2018 • 18:10

Nadal – Thiem 3:0. Drtivý triumf, antukový vládce slaví v Paříži 11. titul

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antukový démon to opět dokázal! Tenista Rafael Nadal získal rekordní jedenáctý titul na antukovém Roland Garros. Španěl ve finále v Paříži porazil i přes křeče v levé ruce ve třetím setu Rakušana Dominica Thiema jistě 6:4, 6:3 a 6:2.



Dvaatřicetiletý Nadal si připsal sedmnáctý grandslamový titul a o tři zaostává za Rogerem Federerem. Právě před Švýcarem, který antukovou sezonu znovu vynechal, udržel díky obhajobě Poháru mušketýrů pozici jedničky.

"Jsem šťastný, že jsem vyhrál. Trošku mě vystrašila křeč ve třetím setu, ale je hodně vlhko, soupeř hrál výborně a je to sport. Všem děkuji za podporu a je to jako sen, že jsem dokázal tady v Paříži vyhrát jedenáctkrát," řekl Nadal na kurtu.

Nadal měl ostré starty do všech setů. Na první ztrátu podání ještě dokázal Thiem odpovědět, a tak Španěl rozhodl hodinovou úvodní sadu až čistou hrou v desáté hře. Ve druhém a třetím setu už ale Rakušan odpověď na brejk antukového krále neměl.

Hrály se urputné výměny od základní čáry a Nadal v nich měl převahu. Udělal skoro o dvacet chyb méně než Thiem a dokázal získat body i voleji na síti.

Rafael Nadal vybojoval jedenáctý titul na French Open a přemohlo ho dojetí
Rafael Nadal vybojoval jedenáctý titul na French Open a přemohlo ho dojetí

Nadalovým fanouškům tak zatrnulo až ve třetí sadě a nevystrašil je jeho soupeř. Španěl za stavu 2:1 a 30:0 při svém servisu dostal křeč do levé ruky a vyžádal si nezvykle uprostřed hry ošetření. Vzal si prášek, protahoval si prostředníček a sundal obvaz, který měl schovaný pod potítkem. Vrátil se do hry a podání si udržel.

O přestávkách si nechával masírovat předloktí, ale na kurtu to na jeho hru nemělo vliv. Drobná zápletka přišla v samém závěru. Nadal vedl 40:0, ale nakonec dokázal využít až pátý mečbol, při kterém Thiemův return přistál v autu. Po sobotním triumfu Rumunky Simony Halepové tak poprvé od roku 1992 dokázaly vyhrát pařížskou dvouhru obě nasazené jedničky.

Ziskem jedenáctého titulu z French Open se levou rukou hrající Nadal vyrovnal v počtu triumfů na jednom z grandslamů rekordmance Margaret Courtové. Australanka ovládla jedenáctkrát dvouhru na Australian Open.

Nadal si vylepšil bilanci na Roland Garros na 86:2. S dalším třicátníkem Federerem v současnosti vládnou grandslamům, už si rozdělili posledních šest turnajů velké čtyřky.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 39 milionů eur):

Muži, dvouhra - finále:

Nadal (1-Šp.) - Thiem (7-Rak.) 6:4, 6:3, 6:2.

Ženy, čtyřhra - finále:

Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Hozumiová, Ninomijaová (Jap.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud