4. června 2021 • 16:08

Na French Open se zatýkalo. Policie si přišla pro Rusku, podezření na sázky

Autor: jj, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Jana Sizikovová skončila na French Open v rukách policie. Ta si pro ni přišla kvůli podezřelým sázkám na její loňský zápas ve čtyřhře v Paříži. Šestadvacetiletá 101. hráčka deblového žebříčku, která letos v Paříži stejně jako loni vypadla hned v prvním kole, je ve vazbě.



Vyšetřování zahájila loni v říjnu jednotka francouzské policie specializovaná na sázkařské podvody. Předmětem jejího zájmu byl zápas prvního kola French Open, v němž Sizikovová spolu s Američankou Madison Brengleovou podlehly ve dvou setech rumunské dvojici Andreea Mituová, Patricia Maria Tigová, kvůli podezření z korupce a organizovaným sázkám loni v říjnu.

Podezření vyvolal pátý game druhého setu, kdy Sizikovová udělala dvě dvojchyby a zkazila i další výměny. List Le Parisien v pátek napsal, že na výhru Rumunek v gamu byly přijaty sázky v desítkách tisíc eur u několika evropských kanceláří.

Letos Sizikovová nastoupila v Paříži po boku krajanky Jekatěriny Alexandrovové. V prvním kole nestačily na Australanky Storm Sandersovou a Alju Tomlanovicovou. Krátce po utkání policie Sizikovovou zatkla.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud