27. května 2022 • 18:25

Roland Garros: Muchová skrečovala, hladké postupy Djokoviče a Nadala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká účast ve dvouhře na druhém grandslamu sezony končí v slzách poslední české zástupkyně. Karolína Muchová proti Američance Amandě Anisimové sice v dramatickém tie-breaku urvala první set, v tom druhém si ale nešťastně na pařížské antuce zvrtla kotník a ani přes velkou snahu zdravotníků nemohla pokračovat. Srbský tenista Novak Djokovič prošel hladce do osmifinále. Obhájce titulu přehrál v 3. kole Slovince Aljaže Bedeneho 6:3, 6:3, 6:2. Hladce postoupil i další z favoritů Španěl Rafael Nadal, třináctinásobný šampion vyřadil Nizozemce Botice van de Zandschulpa 6:3, 6:2, 6:4. Oba dlouholetí rivalové se mohou v Paříži utkat už ve čtvrtfinále.



Soutěže dvouher tak pro české zástupce skončily. Přes třetí kolo se české hráčky na pařížské antuce naposledy nedostaly v roce 2016.

Zranění Muchové symbolizuje letošní rozpoložení Češek. Barbora Krejčíková nehrála před obhajobou titulů ve dvouhře i čtyřhře tři měsíce kvůli zraněnému lokti a do debla v Paříži nenastoupila kvůli koronaviru, který vyřadil z druhého kola i Marii Bouzkovou. Plíšková začala sezonu později po zlomenině ruky, Kvitová měla bolavé zápěstí i tříslo a Siniaková žeberní svaly. Finalistka z roku 2019 Markéta Vondroušová po operaci zápěstí do Francie ani nepřijela.

Hladké postupy Nadala a Djokoviče

Pětatřicetiletý Djokovič postoupil na Roland Garros do osmifinále potřinácté za sebou. O postup do čtvrtfinále se světová jednička utká s Diegem Schwartzmanem, který ve třech setech vyřadil Grigora Dimitrova z Bulharska. S argentinským tenistou má Djokovič bilanci 6:0, v roce 2017 s ním ale ve 3. kole Roland Garros bojoval o postup v pěti setech.

„Není možné hrát perfektně, ale je třeba snažit se k tomu přiblížit,“ řekl Djokovič, jenž by rád ziskem titulu vyrovnal Nadalovu rekordní bilanci 21 grandslamových trofejí. „Chci hrát svoji typickou hru, agresivní tenis. Vždycky to nejde, ale dneska to bylo dobré,“ uvedl po duelu s Bedenem, jenž se po osmiměsíční zdravotní pauze a březnovém návratu na kurty propadl v žebříčku ATP na 195. místo.

Pátý nasazený Nadal, jenž se lednovým triumfem na Australian Open odpoutal v čele historického pořadí od Djokoviče a Rogera Federara, načal výhrou nad Van de Zandchulpem čtvrtou stovku vítězství na grandslamech. Do osmifinále na pařížské antuce postoupil posedmnácté za posledních 18 let, potřinácté to dokázal bez ztráty setu. Jeho dalším soupeřem bude Kanaďan Félix Auger-Aliassime.

Skalp další grandslamové šampionky získala v Paříži Běloruska Aliaksandra Sasnovičová. Po výhře nad vítězkou US Open Britkou Emmou Raducanuovou dnes vyřadila trojnásobnou grandslamovou vítězku Angelique Kerberovou. Německou tenistku porazila 6:4, 7:6.

ONLINE PŘENOS - Roland Garros 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Barbora Krejčíková Barbora Krejčíková Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Karolína Plíšková Karolína Plíšková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 5. 2022
12:58
26. 5. 2022
Karolína Plíšková

Přemožitelka Karolíny Plíškové je nejníže postavená hráčka, která porazila tenistku z TOP 10 světového žebříčku na Roland Garros od roku 1988.

 

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
12:22
26. 5. 2022
Karolína Plíšková

Hmmm… Karolína Plíšková prohrává s žebříčkově nejhůř postavenou účastnicí 2. kola Leoliou Jeanjeanovou (227.) 2:6, 2:6.

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
16:40
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Pokud neudělá na Roland Garros díru do světa, vypadne v červenci Karolín Plíšková z elitní desítky žebříčku. Za zákaz pro Rusy a Bělorusy potrestala WTA Wimbledon odebráním bodů. Letos se hraje „zadarmo“, KP nemá šanci obhájit 1300 bodů za loňské finále. „Debilita, nesouhlasím s tím, co WTA udělala,“ zlobila se světová osmička. „Tak musím vyhrát Paříž, no…“ rozesmála se vzápětí poté, co postoupila přes domácí Tessah Andrianjafitrimovou. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
13:10
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Cirka hodinu to trvalo, ale nakonec se Karolína Plíšková rozehrála k solidnímu výkonu. Andrianjafitrimovou poráží 2:6, 6:3, 6:1 a vyhrává čtvrtý z posledních pěti mačů. Ve čtvrtečním 2. kole čeká další divoká karta z Francie Leolia Jeanjeanová, šestadvacetiletá tenistka z 226. místa žebříčku. Celkem snový los.

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
11:54
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Běhavá Andrianjafitrimová zatím honí Karolínu po kurtu, ta hraje bídně. Zápas začala třemi dvojchybami a ztrátou servisu, což udalo tón celému prvnímu setu - 2:6 v neprospěch české favoritky.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud