10. června 2023 • 18:50

Stříbrné slzy. Muchovou dostal aplaus, vítězné Polce upadl kus poháru

Autor: jj, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechybělo moc a mohly to být slzy štěstí po životním triumfu. Karolína Muchová ale ve finále Roland Garros další fantastický obrat nedotáhla, po téměř třech hodinách slavila obhajobu titulu polská světová jednička Iga Šwiateková. A zatímco šestadvacetiletou Češku zlomil k slzám potlesk fanoušků, Polka vzbudila poprask, když jí upadlo víko od Poháru Suzanne Lenglenové...



Do ceremoniálu se Muchová držela, žádné slzy. Když však vyšla na pódium jako poražená finalistka, objala Chris Evertovou a uslyšela potlesk, zlomila se. „Díky, budu stručná, protože jsem v emocích,“ pravila slzíc do mikrofonu.

„Díky všem, byly to úžasné tři týdny pro mě i můj tým. Bylo to tak blízko a zároveň tak daleko, když hrajete proti jedné z nejlepších. Gratuluji Igo,“ pravila, pak poděkovala publikum za energii a týmu za neutuchající podporu.

Karolína Muchová se při slavnostním vyhlášení neubránila slzám
Karolína Muchová se při slavnostním vyhlášení neubránila slzám

A již kurážněji dodala. „Tohle je jen začátek, vrátím se silnější,“ pronesla Češka. Možná i s vědomím, že už za tři týdny začíná Wimbledon, tráva je pro ni skutečně silným povrchem a také bude na grandslamu poprvé nasazená.

Polská vítězka děkovala i soupeřce. „Karolíně moc blahopřeji. Věděla jsem, že to bude těžký zápas a doufám, že se dostaneš ještě do spousty dalších finále,“ pravila Šwiateková. „Už jsme sice tenhle turnaj vyhráli, ale není to snadné. Být takhle dva týdny na tour je těžké. Není to ale jen o výkonech,“ dodala.

Když pak zvedala pohár pro vítězku, vystřelila s ním nad hlavu tak triumfálně, že jí z něho upadlo víko. „Klobouky dolů,“ okomentoval moment vtipně oficiální twitterový účet Roland Garros.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud