25. října 2018 • 15:52

Plíšková si zahraje semifinále Turnaje mistryň, dál jde i Svitolinová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková zvládla lépe český duel na Turnaji mistryň a postoupila do semifinále. Pro Petru Kvitovou po prohře 3:6 a 4:6 turnaj v Singapuru skončil. S Plíškovou postoupila Ukrajinka Elina Svitolinová, které stačilo proti Dánce Caroline Wozniacké získat set, ale obhájkyni titulu porazila 5:7, 7:5, 6:3 a s třemi výhrami ovládla Bílou skupinu.



Soupeřkou Plíškové v boji o finále bude vítězka Červené skupiny, která bude známa až v pátek. Nejlépe je na tom zatím Američanka Sloane Stephensová, ale vyhrát skupinu mohou i Němka Angelique Kerberová a Nizozemka Kiki Bertensová. Šance Japonky Naomi Ósakaová na semifinále je malá a skupinu už nevyhraje.

"Nemůžu mít větší radost. Vždycky mě (Kvitová) předtím na turnajích porazila, ale cítila jsem šanci. Všechno šlo dobře a jsem ráda, že jsem znovu v semifinále," řekla Plíšková na kurtu. "Je to ještě daleko, na trofej nemyslím," doplnila.

Turnaj mistryň: Plíšková - Kvitová 6:3, 6:4. Český souboj vydal semifinalistku
Video se připravuje ...

Kvitová si přála ukončit turnaj s hlavou nahoře. "To se výsledkem úplně nepovedlo, na druhou stranu to nebyl zas tak špatný zápas. Jsem samozřejmě smutná, ale je to tenis, sport a už s tím nic neudělám," konstatovala.

Kvitová vyhrála první výměnu utkání, ale jinak vstoupila do zápasu nervózněji. Chybovala a ve druhé hře darovala Plíškové podání třemi dvojchybami. "To se prostě nemůže stávat. Ona do toho šla a můj druhý servis returnovala docela dobře, možná proto jsem na začátku byla zaťatější a úplně mi to tam nepadalo," řekla Kvitová.

Plíšková naopak hrála soustředěně, nikam se nehnala a držela míč ve hře. Po deseti minutách vedla 4:0 a 40:0 při svém podání. Až pak se Kvitová zvedla, snížila na 2:4 a najednou se hrálo vyrovnaně. "Buď disciplinovanější než ona," nabádala Plíškovou trenérka Rennae Stubbsová a hráčka její rady dodržela. Po patnácté nevynucené chybě Kvitové se radovala ze zisku prvního setu.

Petra Kvitová v Singapuru dohrála
Petra Kvitová v Singapuru dohrála

Pro Kvitovou po dvou předešlých prohrách ve skupině znamenala ztráta setu konec nadějí na postup do semifinále. Viditelně se uvolnila, dovolovala si odvážnější údery a ve druhé sadě vedla 3:0 a 4:2. "Chtěla jsem vyhrát. Uvolnila jsem se, ale ne proto, že jsem věděla, že už jsem bez šance," uvedla Kvitová.

Vysoký standard hry Plíškové ale vývoj otočil, Kvitová znovu chybovala a Plíšková získala i druhý set. V závěru vyhrála dvanáct ze čtrnácti výměn a využila druhý mečbol. Po třech porážkách zdolala Kvitovou na okruhu WTA poprvé v kariéře.

"Klíčové bylo věřit, že ji porazit můžu, což jsem věřila. Snažila jsem se to vzít jako normální zápas a ne z toho dělat drama, že hrají dvě Češky proti sobě. Brala jsem to, že když vyhraju, postupuju, což je normální turnajový scénář v průběhu roku. Udělala bych pro výhru cokoli a jsem ráda, že se to podařilo," řekla Plíšková.

Šestadvacetiletá rodačka z Loun je na Turnaji mistryň potřetí za sebou a stejně jako loni postoupila do semifinále. Vítězka z roku 2011 Kvitová hrála Masters pošesté v kariéře a potřetí pro ni turnaj skončil už po skupině.

Bílá skupina

Z V R P Skóre B
1. Svitolinová 3 3 0 6:2 3
2. Kar. Plíšková 3 2 1 5:2 2
3. Wozniacká 3 1 2 3:5 1
4. Kvitová 3 0 3 1:6 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud