2. listopadu 2022 • 08:14

Turnaj mistryň: Šwiateková zdolala Kasatkinovou, válí i Garciaová

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Iga Šwiateková potvrdila v úvodu tenisového Turnaje mistryň v americkém Fort Worth roli favoritky. Jednadvacetiletá Polka porazila v prvním zápase skupiny Tracey Austinové ruskou soupeřku Darju Kasatkinovou jasně 6:2, 6:3. Uspěla také nasazená šestka Caroline Garciaová z Francie, která přehrála debutující Američanku Cori Gauffovou 6:4, 6:3.



Trojnásobná grandslamová šampionka Šwiateková zaznamenala letos na okruhu WTA 46. vítězství bez ztráty setu. Proti hráčce z první desítky uspěla potřinácté za sebou. O čtyři roky starší Kasatkinovou zdolala i v pátém letošním zápase.

Rodačka z Varšavy nepřišla v duelu ani jednou o servis, naopak třikrát soupeřku „brejkla.“ Ruska si proti světové jedničce vypracovala tři brejkboly, žádný nevyužila. Šwiateková vyhrála patnáctý z posledních šestnácti zápasů. Od triumfu na US Open ji porazila jen Barbora Krejčíková ve finále turnaje v Ostravě.

Výborný vstup do soutěže měla také Garciaová. Semifinalistka Turnaje mistryň z roku 2017 porazila o jedenáct let mladší domácí Gauffovou za hodinu a devatenáct minut. Proti osmnáctileté Američance uspěla podruhé za sebou, zdolala ji také ve čtvrtfinále zářijového US Open.

Iga Šwiateková vstoupila do Turnaje mistryň úspěšně, na úvod ve dvou setech zdolala Darju Kasatkinovou
Iga Šwiateková vstoupila do Turnaje mistryň úspěšně, na úvod ve dvou setech zdolala Darju Kasatkinovou

Vítězka tří letošních titulů přišla proti Gauffové o servis jen v úvodu, od té doby byla při podání stoprocentní. Devětadvacetiletá Francouzka si připsala od června na okruhu WTA 33. vítězství.

Ze čtyřčlenné základní skupiny postoupí do semifinále dvě nejlepší hráčky. Ve skupině Nancy Richeyové se ve středu utkají světová dvojka Uns Džábirová s Američankou Jessicou Pegulaovou a Řekyně Maria Sakkariová s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Ve čtyřhře ve středu půjde do akce také Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Obhájkyně titulu se utkají ve skupině Rosie Casalsové s čínským párem Sü I-fan, Jang Čao-süan, a pokud zvítězí ve dvou setech, budou mít bez ohledu na ostatní výsledky jistý postup.

Tenisový Turnaj mistryň ve Fort Worth (tvrdý povrch dotace 5 milionů dolarů):

Dvouhra:

Skupina Tracy Austinové:
Šwiateková (1-Pol.) - Kasatkinová (8-Rus.) 6:2, 6:3,
Garciaová (6-Fr.) - Gauffová (4-USA) 6:4, 6:3.

Čtyřhra:

Skupina Pam Shriverové:
Danilinová, Haddadová Maiaová (7-Kaz/Braz.) - Dabrowská, Olmosová (2-Kan/Mex.) 7:5, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud