26. srpna 2021 • 20:14

Los US Open: Bouzková proti Ósakové, Krejčíková na soupeřku z kvalifikace

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková bude na letošním US Open plnit roli turnajové čtyřky a v 1. kole v New Yorku se střetne s domácí Catherine McNallyovou, jež se dostala do turnaje na divokou kartu. Vítězka Roland Garros a nasazená osmička Barbora Krejčíková se při své premiéře v hlavní soutěži dvouhry ve Flushing Meadows utká s hráčkou z kvalifikace. Turnajová desítka Petra Kvitová bude hrát se Slovinkou Polonou Hercogovou a nejtěžší soupeřku má Marie Bouzková, kterou čeká obhájkyně titulu Naomi Ósaková z Japonska. Rozhodl o tom dnešní los.



Stříbrná olympijská medailistka z Tokia Markéta Vondroušová narazí na hráčku z kvalifikace a dvaadvacátou nasazenou Karolína Muchovou čeká Španělka Sara Sorribesová. Tereza Martincová zkusí zaskočit loňskou finalistku Bělorusku Viktorii Azarenkovou a Kateřina Siniaková bude hrát s Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Jiří Veselý, jediný přímo kvalifikovaný český tenista v hlavní soutěži, se v 1. kole utká s bývalým finalistou turnaje Kevinem Andersonem. Jihoafričan si o titul zahrál v roce 2017.

Největší favorit turnaje Srb Novak Djokovič začne soutěž proti hráči z kvalifikace. První hráč světa se výhrou na US Open pokusí zkompletovat kalendářní Grand Slam a v semifinále by mohli narazit na Němce Alexandra Zvereva, s kterým prohrál v semifinále olympiády v Tokiu.

I v pavouku dvouhry žen je hlavní kandidátkou na titul první hráčka světa. Ve formě hrající Australanka Ashleigh Bartyová začne s Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud