7. července 2022 • 20:25

Nadal se odhlásil ze semifinále Wimbledonu, Kyrgios má volnou cestu

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělal, co se dalo, ovšem zranění ho nakonec přemohlo... Rafael Nadal se odhlásil ze semifinále Wimbledonu a do pátečního utkání s Nickem Kyrgiosem nenastoupí. Důvodem je zranění břišního svalu. Nadal vše oznámil na večerní tiskové konferenci, poté, co se během čtvrtka ještě snažil v ústraní trénovat a dát se dohromady. Australan Kyrgios je tak prvním finalistou slavného turnaje, střetne se s vítězem duelu mezi Novakem Djokovičem a domácím Cameronem Norriem.



„Jak si bohužel dovedete domyslet, jsem tu proto, abych se odhlásil z turnaje,“ řekl Nadal novinářům. „Nedovedu si představit, že bych s těmito bolestmi ještě vyhrál dva zápasy. Důležitější než titul pro mě je, abych byl v pořádku. Každý ví, kolik úsilí jsem do toho vložil, ale nemůžu riskovat, abych byl pak mimo sport další dva nebo tři měsíce. Mrzí mě to,“ uvedl Nadal.

Nadal ve středu zvládl pětisetovou bitvu s Američanem Taylorem Fritzem, už během ní ale neměl daleko k tomu, aby zápas předčasně vzdal. Vyšetření pak odhalila, že má sedm milimetrů dlouhou trhlinu v břišním svalu.

Rafael Nadal se odhlásil z Wimbledonu
Rafael Nadal se odhlásil z Wimbledonu

Přestože mu jeho otec gesty z tribuny doporučoval, aby čtvrtfinálový duel skrečoval, španělský tenista si vzal přestávku na ošetření, utkání dohrál a po pětisetové bitvě postoupil. „V zápase mě několikrát napadlo, že ho ale nedohraju. V břiše není něco v pořádku,“ prohlásil poté španělský hráč, který na turnaji plnil roli nasazené dvojky.

Dnes Nadal nejprve trénoval v ústraní na kurtech v klubu Aorangi Park. Zde zkoušel nejen podání, ale i bekhendové a forhendové údery. Poté se rozhodl z turnaje odstoupit. Zranění jej připravilo o možnost stát se prvním tenistou od roku 1969 po Rodu Laverovi, který by získal v jednom roce všechny čtyři grandslamové tituly.

Není to navíc poprvé, co Nadala trápí tento rok zdravotní potíže. Čtvrtého hráče světa již během Roland Garros limitovalo stejně jako v minulém roce chronické onemocnění levé nohy, tzv. Müller-Weissův syndrom. Toto degenerativní onemocnění způsobující deformaci jedné z kostí ve střední části chodidla mu způsobovalo velké bolesti. Nadal kvůli tomu absolvoval řadu umrtvujících injekcí do nervu a po triumfu na pařížské antuce se nechal slyšet, že už nikdy v budoucnu podobnou cestou jít nehodlá.

Rekordní 23. grandslamový titul tak španělská legenda v Londýně nezíská. Po triumfech na Australian Open a Roland Garros ale pořád platí, že Nadal na turnajích velké čtyřky v této sezoně neprohrál jediné utkání, do statistik zapsal 19 vítězství. Na kalendářní grandslam ovšem nedosáhne.

ONLINE PŘENOS - Wimbledon 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Marie Bouzková Marie Bouzková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 10. 7. 2022
16:58
10. 7. 2022
 

V sedmém gemu třetího setu dal Nick Kyrgios 3 esa, při dvou z nich byl přitom původně nahlášen aut a potvrdilo je až jestřábí oko. Ideální argument pro technologie ve sportu...

Zprávy ze dne 10. 7. 2022
16:23
10. 7. 2022
 

Hraje se hodinu a kousek, stav je 1:1 na sety. Novak Djokovič před chvílí dopodával druhou sadu, i když v posledním gemu prohrával 0:40!

Zprávy ze dne 10. 7. 2022
15:58
10. 7. 2022
 

Když Novak Djokovič před malou chvílí prorazil podání Nicka Kyrgiose, povedlo se mu to vůbec poprvé v kariéře. 

Zprávy ze dne 10. 7. 2022
15:46
10. 7. 2022
 

Nick Kyrgios by bez podobných frajeřinek nebyl Nickem Kyrgiosem. 

Zprávy ze dne 10. 7. 2022
15:35
10. 7. 2022
 

Finále sledují i nejváženější zástupci královské rodiny. V lóži usedli princ William, jeho manželka vévodkyně Kate a nejstarší syn, princ George. 

 

Zprávy ze dne 10. 7. 2022
15:16
10. 7. 2022
 

Na centrálním dvorci už se hraje. Na úvodu si oba tenisté podrželi servis. Kyrgios už použil i podání spodem. 

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud