26. září 2012 • 17:44

Šafářová v Tokiu končí. Nestačila na světovou dvojku Šarapovovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová skončila na turnaji v Tokiu ve třetím kole. Česká hráčka trápila světovou dvojku Marii Šarapovovou především ve druhé sadě, ale měla problémy s podáním a s Ruskou prohrála 2:6 a 6:7.



Levou rukou hrající Šafářová hned vzala favoritce podání, ale pak často chybovala. Pětkrát v řadě ztratila servis a prohrávala 2:6 a 0:3. Dokázala se zvednout a dvakrát dokonce podávala na zisk druhé sady, ale neměla ani jeden setbol.

V koncovce světovou sedmnáctku opět podání zradilo. Za stavu 6:5 udělala Šafářová dvě dvojchyby, o servis posedmé v utkání přišla a další dvojchybou začala tie-break, který ztratila poměrem 5:7. Šarapovová zápas ukončila esem.

"Jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech a ušetřila síly. Druhý set byl dost vyrovnaný, protože soupeřka se hodně zlepšila," řekla v rozhovoru na kurtu ruská tenistka, kterou ve čtvrtfinále čeká Australanka Samantha Stosurová.

Pětadvacetiletá Šafářová prohrála s o dva měsíce mladší Šarapovovou poprvé v kariéře. Předloni v Madridu bývalou světovou jedničku porazila. Letos měly hrát na stejném turnaji znovu, ale Češka kvůli zranění k 3. kolu nenastoupila.

Hlavně kvůli zdravotním potížím se dnes na kurtu trápila světová jednička Viktoria Azarenková, kterou v duelu proti Italce Robertě Vinciové sužovaly závratě. Přesto běloruská tenistka zvítězila 6:4 a 6:2.

"Mezi výměnami se mi motala hlava. Snažila jsem se proto míče co nejrychleji ukončovat," uvedla Azarenková, které během pauzy lékař měřil tlak. "Dorazila jsem krátce před turnajem a není mi dobře. Snažím se šetřit, nevím, co to je. Snad to brzo zjistím a zbavím se toho," řekla. Její další soupeřkou bude Němka Angelique Kerberová.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2,168.400 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:

Erraniová (6-It.) - Bartoliová (9-Fr.) 3:6, 6:2, 6:2,
Stosurová (8-Austr.) - Cibulková (12-SR) 6:4, 7:5,
Petrovová (17-Rus.) - Martičová (Chorv.) 7:6 (7:2), 6:7 (1:7), 6:4,
Šarapovová (2-Rus.) - Šafářová (16-ČR) 6:2, 7:6 (7:5),
Kerberová (5-Něm.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:1, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:

Grönefeldová, Peschkeová (4-Něm./ČR) - Hantuchová, Pcheng Šuaj (SR/Čína) 6:1, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud