30. září 2011 • 07:29

Kvitová si o titul nezahraje. V Tokiu prohrála se Zvonarevovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová si nezahraje o titul na turnaji v Tokiu. Wimbledonská vítězka v dnešním semifinále nevyužila v první sadě duelu s Věrou Zvonarevovou tři setboly a zápas prohrála 6:7 a 0:6.



Jednadvacetiletá Kvitová mohla v případě postupu do finále poskočit v žebříčku na čtvrté místo a titulem by si zajistila dokonce třetí místo světa. Přesto díky účasti v semifinále bude v pondělí poprvé v kariéře pátá a má jistý Turnaj mistryň.

Duel se Zvonarevovou rozehrála Kvitová výborně. Vyhrála osm z úvodních deseti výměn, trefovala údery tvrdě k lajnám a za necelých dvacet minut vedla 4:0. Výborně returnovala z bekhendu a třikrát vzala Zvonarevové servis.

Za stavu 5:1 měla první setbol, ale udělala chybu z forhendu a Ruska se chytla. Zpřesnila hru, přestala chybovat a najednou začala kazit Kvitová. Další dva setboly rodačka z Fulneku nevyužila při svém podání za stavu 5:3 kvůli chybě z bekhendu a následné dvojchybě. Její sebevědomí kleslo na nulu a set ztratla v tie-breaku.

Na začátku druhé sady měla levou rukou hrající Kvitová šanci dostat se zpět do zápasu. Brejkboly v prvním a třetím gamu ale nevyužila a dál se utápěla v nevynucených chybách, kterých nakonec udělala v utkání 37. Především proto ve druhé sadě nezískala Kvitová ani game a zápas ztratila za hodinu a půl.

Zápas se světovou čtyřkou Zvonarevovou byl i jednou z generálek před finále Fed Cupu, v kterém se Češky začátkem listopadu střetnou v Moskvě s Ruskami.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2,060.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (4-Rus.) - Kvitová (5-ČR) 7:6 (7:2), 6:0.

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud