6. února 2013 • 10:04

Rafael je zpět, porazil Čechy a hlásá: Hrát znovu byl skvělý pocit

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokující porážka s Lukášem Rosolem v druhém kole loňského Wimbledonu stála na počátku dlouhé zdravotní pauzy španělského tenisty Rafaela Nadala. V noci na dnešek po sedmi měsících fanoušky opět potěšil svou hrou. Na turnaji v chilském Viňa del Mar tentokrát českou překážku zdolal. Spolu s Argentincem Juanem Mónakem porazil dvojici František Čermák Lukáš Dlouhý 6:3, 6:2.



Pro Nadala to byl poklidný start do nové fáze kariéry po dlouhodobém zranění levého kolena, které měl během utkání tradičně oblepené bílou páskou. S Mónakem odolali šesti českým breakbolům a naopak soupeřům čtyřikrát vzali podání.

„Hrát znovu byl skvělý pocit,“ radoval se Nadal na stránkách ATP. „Jsem moc rád, že jsem mohl hrát s mým dobrým kamarádem Mónakem v tak skvělé atmosféře.“

V noci na čtvrtek vstoupí Nadal i do singlového turnaje. V druhém kole se střetne s Argentincem Federikem Delbonisem, který si v prvním kole poradil s krajanem Guido Pellou 2:6, 7:6, 7:6.

„Čtyřhra je vždycky méně náročná. Uvidíme, jak to půjde v singlu. Ukáže se, jak jsem na tom fyzicky,“ řekl Nadal, který je spokojen, že si pro svůj comeback vybral malý turnaj ve Viňa del Mar.

„Zvolil jsem tenhle turnaj kvůli perfektnímu načasování i povrchu,“ řekl Nadal.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud