6. června 2013 • 13:34

Hradecká s Čermákem slaví, na French Open vyhráli smíšenou čtyřhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Lucie Hradecká a František Čermák získali na Roland Garros titul ve smíšené čtyřhře. V dnešním finále pařížského grandslamu zdolali domácí Kristinu Mladenovicovou a Kanaďana Daniela Nestorem 1:6, 6:4 a 10:6.



 Na French Open se česká dvojice radovala z triumfu ve smíšené čtyřhře poprvé od roku 1991, kdy soutěž ovládli sourozenci Cyril a Helena Sukovi.

"Děkuji Lucii, protože bez ní bych titul nezískal, ale také rodině a fanouškům v hledišti za podporu," řekl na slavnostním vyhlášení Čermák, jenž získal grandslamový titul poprvé v kariéře.

Hradecká se z něj radovala podruhé a opět na Roland Garros. Předloni v Paříži uspěla s Hlaváčkovou ve čtyřhře žen a naději mají i letos, protože už postoupily do semifinále.

Čermákovi s Hradeckou nevyšel na centrkurtu Philippa Chatriera úvod. Za soupeři ve všem zaostávali a za pouhých 21 minut prohráli první set 1:6.

Ve druhé sadě Češi zlepšili return, především Čermák byl jistější i na volejích a po zisku Nestorova podání vedli 2:0. O brejk už nepřišli a vynutili si rozhodující super tie-break.

V prodloužené zkrácené hře do deseti bodů odskočili nejdříve Hradecká s Čermákem do vedení 5:3, ale o náskok přišli. Rozhodující vedení získali od stavu 6:5 při podání Mladenovicové.

Nejdříve poslal Čermák vítězný return kolem přebíhajícího Kanaďana a Hradecká následně vytloukla bloky Nestora na síti.

Hradecká pak trefila eso a po druhém využitém mečbolu se s Čermákem radostně objala. Ve finále spolu hráli už v lednu na Australian Open, kde však ještě poslední krok nezvládli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud