26. července 2013 • 13:04

Berdych: Federerovi kritici? Úsměvné, zastánci by je zadupali do země

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer se sice v létě na okruhu ATP trápí a sbírá nečekané porážky se soupeři, kteří si na něm dělají jméno, ale svoje renomé má i nadále. K jeho zastáncům patří třeba i nejlepší český tenista Tomáš Berdych. Kritiku na Federerovu hlavu označil za úsměvnou.



„Kdyby přišli lidi, a postavili na jednu stranu to, co ten člověk dokázal, a pak přišli ti, kteří ho budou chtít kritizovat a hledat na něm něco špatného, tak ti (zastánci) by je zadupali do země takovým způsobem, že už by nikdo takovou otázku nevznesl,“ pronesl Berdych na své tiskové konferenci, kde mluvil především o letní přípravě a vyhlídkách na semifinále Davis Cupu v Praze proti Argentině.

Zároveň padla otázka, co říká na Federerovo trápení. Svá slova Berdych formuloval ještě před tím, než Federer ve čtvrtek vypadl na „domácím“ turnaji v Gstaadu s 55. hráčem světa Danielem Brandsem.

O švýcarském elegánovi, kterého dokázal v první části sezony porazit na turnaji v Dubaji, má nadále vysoké mínění.

Co se to děje? Federer skončil na turnaji ve Gstaadu už v prvním utkání
Co se to děje? Federer skončil na turnaji ve Gstaadu už v prvním utkání

„Každý má své období, kdy se mu chvíli daří a kdy se mu nedaří. Že zrovna tady tenhle člověk (Federer) má dva zápasy, které prohrál s v uvozovkách hůře postavenými hráči na žebříčku, že se z toho hned dělá velké haló...“ kroutil hlavou Berdych.

Připomněl, že hráči, s nimiž Federer klopýtá, nejsou slabí. Zmínil konkrétně 22letého Argentince Federica Delbonise, jemuž bývalá světová jednička podlehla v Hamburku 6:7 a 6:7.

„O něm si myslím ještě dost uslyšíme. Není vůbec vyloučené, že by do Prahy (na semifinále Davis Cupu) nemohl přijet a nemohl by nám tam dost zle zatápět,“ podotkl.

Federerovy poslední turnaje

Gstaad, 2. kolo (antuka) - Daniel Brands (55.) 3:6, 4:6

Hamburk, semifinále (antuka): Federico Delbonis (114.) 6:7, 6:7

Wimbledon, 2. kolo (tráva): Sergej Stachovskij (116.) 7:6, 6:7, 5:7

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud