Pavel Novotný
19. února 2014 • 10:20

Vzteklý Tursunov: Nadal si 30 sekund rovná p*del a vám je to fuk?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný zbytečný respekt před hvězdami. Tímto heslem se řídil v prvním kole turnaje v Rotterdamu ruský tenista Dmitrij Tursunov. Zápas s Grigorem Dimitrovem sice prohrál po setech 2:6, 6:1 a 4:6, přesto zanechal na turnaji pořádně výraznou stopu. Sprostě totiž urazil tenisovou jedničku Rafaeala Nadala.



Osmadvacátému hráči světa ruply nervy poté, co ho hlavní rozhodčí zápasu napomínal za příliš dlouhé prodlevy mezi míči. "Trvá vám to příliš dlouho," upozornil sudí jednatřicetiletého Rusa.

A to neměl dělat. "Jak moc času jsem si vzal navíc? No jak moc?" vyjel na rozhodčího Tursunov. "Bylo to stejně jako u Nadala? Protože když to udělá on, dáte mu maximálně varování a to je všechno," pokračoval.

Tím však zdaleka neskončil. "Nadalovi nikdy neseberete ani fiftýn, a to si může rovnat zadek třeba třicet sekund, je vám to fuk," přitvrdil vítěz sedmi turnajů na okruhu.

Podle pravidel ATP mají hráči na turnajích mezi míči 25 vteřin na to, aby zahájili novou výměnu, na grandslamech je to pak ještě o pět sekund méně.

Nadalovy rituály


Časový limit tenisté celkem běžně překračují, Nadal není výjimkou. Španěl je proslulý svými dlouhými rituály mezi výměnami. Tradiční upravování účesu, chytání za nos, rovnání spodního prádla... To vše výrazně přispívá k překročení časového limitu.

Právě Nadalovy pauzy jsou trnem v oku i jeho velkému rivalovi Federerovi. "Rafa odehraje čtyřhodinový zápas, natahuje pauzy jak se dá, běžně překračuje limit a nikdy nedostane trestný fiftýn? Pak se stane, že diváci uvidí za pět minut pět odehraných míčů, toho se fakt bojím," říkal před časem legendární Švýcar.

Nadal zdaleka není jediným tenistou, který má problémy s dodržováním předepsaného limitu. Podobně s tím bojuje o Djokovič, který se zase specializuje  na nekonečné driblování s míčem.

A co na kritiku na svou adresu říká Nadal? "Nemůžete přece od nás čekat, že budeme hrát nekonečné výměny šest hodin, aniž bychom si mezi nimi trošku vydechli. Je to na rozhodčím a na jeho vnímání hry, jak  toto pravidlo bude chtít dodržovat," říká světová jednička.  

Turnaj v Rotterdamu nakonec vyhrál Tomáš Berdych, když ve finále porazil Chorvata Čiliče jasně 6:4, 6:2.

VIDEO: Tursunov se pořádně naštval

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud