Jiří Punčochář
27. února 2015 • 12:58

Za finále na jazz a pivo! Čeští fanoušci motivují v Kataru Šafářovou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Blažek daroval Letenským druhý gól, Kuchta slavil jako Haaland. 2:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DAUHÁ | Nejenom vidina postupu do finále povzbuzuje tenistku Lucii Šafářovou před semifinále turnaje v katarském Dauhá proti Carle Suarezové Navarrové. V hledišti má i několik českých fanoušků, kteří ji vytrvale ženou kupředu s vlajkami a nápisy. Dvěma z nich se podařilo zprostředkovat se Šafářovou osobní setkání a měli pro ni nabídku: „Pojeď s námi na jazz a na pivo!“ Tenistka je překvapila – souhlasí! Pokud postoupí do finále…



Lucie Šafářová zůstala v Dauhá z Češek sama, ale úplně opuštěná v Perském zálivu taky není. Několik vlajek jí dává najevo podporu. Na tribuně je například mladý pár Jakub a Sandra, pracující pro jednu leteckou společnost, a nejvíc vidět jsou fanoušci Milan a Marek. Pánové ve středních letech, kteří do Kataru přiletěli částečně za byznysem a částečně za tenisem.

Ze severočeské České Kamenice to mají kus světa, když se však naskytla šance spojit povinnosti se zábavou, neváhali.

„My tenis milujeme. Já jsem byl na jeden zápas už minulý týden v Dubaji, když zrovna Petra (Kvitová) hrála proti té mladé Ukrajince,“ připomíná Milan utkání české tenisové jedničky proti Jelině Svitolinové.

Do Kataru se s kamarádem vybavil vzorně. Na horní okraj české vlajky sestavili povzbuzující nápis, který zabírala i kamera na kurtu. Foibos zdraví lvici Petru, stálo na pruhu papíru vpodvečer, kdy hrála Kvitová. Petru pak večer vyměnili za Lucy a drželi palce Šafářové.

Ta jim udělala nesrovnatelně větší radost, a to nejen postupem do dnešního semifinále (hraje se od 14:30 českého času), ale taky osobním setkáním. Uskutečnilo se po utkání a Šafářová hýřila dobrou náladou.

„Je to strašně příjemné, že tady mám podporu. Přestože se především soustředím na zápas, vnímám, co se děje,“ řekla.

Oddaní fanoušci Milan a Marek s Lucií Šafářovou.Foto Jiří Punčochář (Sport)

Fanoušci ji překvapili tím, že ji chtěli vytáhnout do jazzového klubu jednoho z hotelů hned ve čtvrtek v noci po čtvrtfinále. „Hraje tam kapela z New Yorku, vynikající,“ lákali. To Šafářová samozřejmě musela odmítnout, ale jazz úplně nevyloučila. „Řekla nám, že po finále, pokud se do něho dostane, je pro. Mají tam i české pivo, nebo si může dát jen kafe a vodu,“ těšil se fanoušek Marek.

Klub znají, protože před hotelem, kde se nachází, jejich firma dodala 15 metrů vysokou nerezovou sochu Oryxe, bájného křížence antilopy a jednorožce. Na zakázce pracovali několik let, další mají například v Bahrajnu. Kromě toho taky nedají dopustit na tenis.

Dva nadšenci, kteří už cestovali třeba na finále Davis Cupu do Španělska, si kvůli postupu Šafářové dokonce už přeložili letenky zpět domů na pozdější termín. Měli letět v sobotu ráno, ale to se jim rozleželo v hlavě. Věří, že Šafářová do finále postoupí a v sobotu bude v Dauhá ještě hrát. „Překládáme to na neděli. Stojí to nemalý peníz, ale stojí to za to,“ tvrdí Milan.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud