16. prosince 2015 • 13:41

Další triumf Sereny: V anketě sportovní osobnosti roku porazila koně!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezonu s třemi grandslamovými tituly zakončila americká tenistka Serena Williamsová stylově. V úterý večer byla vyhlášena sportovní osobností roku podle časopisu Sports Illustrated. Ten jí vybral za vítězku přesto, že ve čtenářské anketě zvítězil kůň American Pharoah, který letos vyhrál americkou Trojkorunu.



Desetiminutovým proslovem Serena Williamsová poděkovala za prestižní ocenění. A rýpla si v něm i do svého poraženého koňského soupeře.

„Překonala jsem hodně tragédií, kontroverzí a… koní,“ rozesmála Williamsová sál. „Tahle cena mě donutí pracovat ještě tvrději. Chci dosáhnout na další své cíle.“

Williamsová má za sebou parádní sezonu, v níž útočila na vítězství ve všech čtyřech grandslamových turnajích, což se před ní naposledy podařilo Němce Steffi Grafové v roce 1988. Po triumfech v Melbourne, Paříži a ve Wimbledonu však na US Open skončila v semifinále.

Její vítězství pobouřilo fanoušky hřebce American Pharoah, který letos jako první po dlouhých sedmatřiceti letech vyhrál Kentucky derby, Preakness stakes i Belmont stakes a získal tak americkou Trojkorunu. Kůň přitom zvítězil ve čtenářské anketě.

„Jsem velmi zklamán, že editoři Sports Illustrated ignorovali hlas fanoušků a místo American Pharoah vybrali Serenu Williamsovou,“ hlásil na Twitteru Brian Zipse.

„Vybrali Serenu Williamsovou, protože je černá. To je jediný důvod. Vítězem je American Pharoah,“ přisadila si Holly Ammonová.

Je to však Williamsová, která je skutečným vítězem a dostala se tak na obálku Sports Illustrated, kde se ve vyzývavé póze rozvaluje na zlatém trůnu.

„Líbí se mi myšlenka trůnu,“ řekla Williamsová pro USA Today. „Řekla jsem: Poslouchejte, tohle chce něco, na co nikdo nezapomene, něco ikonického! Chtěla jsem, aby to bylo opravdu zvláštní, aby to byla opravdová Serena. Líbí se mi to.“

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud