18. února 2016 • 11:42

Světová rarita: V Dubaji nevyhrály nasazené hráčky jediný zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový turnaj v Dubaji si připsal kuriózní prvenství. Poprvé v historii se stalo, že na akci okruhu WTA nevyhrály nasazené hráčky ani jeden zápas. "Přispěly" k tomu i Češky Karolína Plíšková a Petra Kvitová.



Turnajová šestka Karolína Plíšková prohrála už v 1. kole a Kvitová, která měla jako čtyřka volný los, vypadla jako poslední z nasazených tenistek ve středu po půlnoci místního času.

Mezi tím postupně skončily nasazená jednička Rumunka Simona Halepová, dvojka Garbiňe Muguruzaová a trojka Carla Suárezová ze Španělska, pětka Švýcarka Belinda Bencicová, sedmička Italka Roberta Vinciová i osmička Ruska Světlana Kuzněcovová.

Kolaps všech nasazených účastnic překvapil o to více, že pětice z nich patřila před startem turnaje do světové desítky, včetně osmičky žebříčku WTA Kvitové.

Halepová i Muguruzaová laborovaly v úvodu sezony se zraněním nohy. "Nejsem připravena, musím začít od nuly," řekla Španělka.

Kvitová měla na začátku roku střevní problémy, rozešla se s koučem a vyhrála jen jeden zápas ze šesti. V Dubaji získala titul v roce 2013, ale z dalších čtyř ročníků už zde vyhrála jen jeden zápas.

Teprve počtvrté se na WTA Tour žádná z nasazených tenistek nedostala do čtvrtfinále. Předtím se to stalo v Bastadu 2014, Bogotě 2012 a Hobartu 2009.

V žebříčku si o místo pohorší Halepová a klesne na čtvrté místo. Muguruzaová a Kvitová páté respektive osmé místo uhájí. Vinciová, vítězka turnaje v Petrohradu z minulého týdne, se naopak posune na 10. pozici a bude poprvé v Top-10. Na sedmé místo z osmého poskočí Bencicová a Suárezová bude v pondělí jedenáctá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud