2. února 2018 • 16:00

Kvitová je v Petrohradě v semifinále, smetla Ostapenkovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Petrohradu do semifinále. Druhou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou porazila za necelou hodinu 6:0, 6:2. Naopak Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále podlehla obhájkyni titulu Francouzce Kristině Mladenovicové 4:6, 3:6.



Kvitová sice hned v úvodním gemu odvracela tři brejkboly, ale nakonec vítězce loňského French Open nadělila "kanára". Ve druhém setu si obě soupeřky držely servis až do stavu 3:2. Poté Češka získala tři hry za sebou a po 57 minutách proměnila první mečbol.

"Už v závěru předchozího zápasu jsem našla správný rytmus, ale věděla jsem, že dnes budu muset hrát ještě o něco lépe. Dařilo se mi koncentrovat na každý fiftýn, navíc mi dnes šlo podání, což bylo skvělé," řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Kvitová.

O své první finále od loňského triumfu v Birminghamu, kde v červenci zvítězila při druhém startu po vážném zranění levé ruky, si sedmadvacetiletá Kvitová zahraje s Němkou Julií Görgesovou, která zdolala Rusku Jelenu Rybakinovou dvakrát 6:3. S turnajovou pětkou Görgesovou má dvojnásobná vítězka Wimbledonu bilanci 2:1, naposledy se s ní utkala před pěti lety.

Siniaková držela v prvním setu s Mladenovicovou krok a ztratila ho až v desátém gamu při vlastním podání. Do druhé sady vstoupila jednadvacetiletá Češka skvěle, ujala se vedení 2:0, ale vzápětí o něj přišla a poté pustila světovou desítku k náskoku 2:5. Vedení už Mladenovicová bez potíží udržela a připsala si teprve druhou výhru z posledních 17 zápasů.

Staronová světová jednička Caroline Wozniacká, jež do Petrohradu přiletěla hned po zisku premiérového grandslamového titulu na Australian Open, skončila ve čtvrtfinále. Dánskou tenistku porazila 7:6, 6:3 domácí Darja Kasatkinová, jež bude v sobotu soupeřkou Mladenovicové.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (ČR) - Ostapenková (2-Lot.) 6:0, 6:2, 
Mladenovicová (4-Fr.) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:3,
Görgesová (5-Něm.) - Rybakinová (Rus.) 6:3, 6:3,
Kasatkinová (8-Rus.) - Wozniacká (1-Dán.) 7:6 (7:2), 6:3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud