27. března 2018 • 13:25

Berdych dřel v dešti do noci a nadával česky. Vím, co to znamená, řekl sudí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na profesionálním tenisovém okruhu odehrál 950 zápasů, patří k nejostřílenějším borcům. Noční duel 3. kola v Miami ale bude mít Tomáš Berdych určitě hodně vyrytý v paměti. Souboj s domácím mladíkem Francisem Tiafoem se protáhl až do půl třetí ráno, než ho za stavu 4:5 v rozhodujícím třetím setu přerušil déšť. Berdych během napínavého duelu diskutoval s rozhodčím, stěžoval si na kluzký povrch - jeho peprnou nadávku v češtině ale umpirový sudí odhalil a hned českou jedničku upozornil, že tohle mu na kurtu tolerovat nebude.



Berdych brázdí tenisové turnaje ATP už od roku 2002, blíží se k tisícovce odehraných zápasů. Na kurtu zažil leccos. Noční souboj s Francisem Tiafoem se ale přesto hodně vymykal.

Zápas měl na floridských kurtech začít v podvečer místního času, jenže kvůli nataženému programu na českého tenistu přišla řada až ve 22.45. Souboj s dvacetiletým Tiafoem měl grády, dospěl do třetího setu. Zápas trval až do půl třetí ráno, přesto oba soupeři ještě musí na kurt. Za stavu 7:6(2), 2:6, 4:5 ho kvůli dešti přerušil sudí.

Při více jak dvou a půl hodinové bitvě si Berdych stěžoval na kluzký povrch, rozhodčí otálel až do chvíle, kdy se nad kurtem spustil prudký liják.

Závěrečná sada byla hodně dramatická. "Do p**i už ale," cituje web tenisovysvet hlasitou nadávku, kterou Berdych na kurtu vypustil z úst. "Tomáši, vím, co tohle v češtině znamená," překvapivě zareagoval hlavní umpirový sudí. Tím Berdycha upozornil, aby se podobných komentářů během zápasu raději zdržel.

Dlouhý a náročný duel rozsekne až dnešní den. Dohrávka je naplánovaná na 21.00 SEČ, Berdych půjde za stavu 4:5 v závěrečném setu podávat. Vítěze nedlouho poté čeká osmifinále, kde narazí na dlouhána z Jižní Afriky Kevina Andersona.

Český tenista Tomáš Berdych během utkání 3. kola na turnaji v Miami
Český tenista Tomáš Berdych během utkání 3. kola na turnaji v Miami

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud