28. dubna 2018 • 22:07

Plíšková jede! Ve Stuttgartu vyřídila i silnou Estonku a zahraje si o první letošní titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková postoupila na antukovém turnaji ve Stuttgartu poprvé v sezoně do finále. Pátá nasazená česká hráčka porazila Estonku Anett Kontaveitovou 6:4, 6:2 a o desátý titul v kariéře si v neděli zahraje s Američankou Coco Vandewegheovou.



Šestadvacetiletá Plíšková zvládla dnešní zápas na rozdíl od čtvrtfinálového třísetového duelu s Jelenou Ostapenkovou, který skončil až po půlnoci, bez zaváhání. Soupeřce tentokrát nenabídla ani jednu šanci k brejku, ve druhém setu dokonce vyhrála všech 16 výměn při svém podání a po hodině a sedmi minutách proměnila esem první mečbol.

"Tentokrát můj servis fungoval, to je v mojí hře vždycky klíčové," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

V utkání nastřílela šest es a celkem už jich má v této sezoně na kontě 160. Před finále se tak vrátila do čela pořadí před Němku Julii Görgesovou, která má o pět es méně.

Se svou finálovou soupeřkou Vandewegheovou má Plíšková nepříznivou bilanci 2:3. Naposledy s ní hrála loni na US Open, kde ji Američanka vyřadila ve čtvrtfinále. Loňský duel na stuttgartské antuce ovšem vyhrála Plíšková.

Lounská rodačka může získat první titul od loňského července, kdy triumfovala na trávě v Eastbourne. Před týdnem na antuce ve Stuttgartu pomohla českému týmu k postupu do finále Fed Cupu přes Německo.

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (5-ČR) - Kontaveitová (Est.) 6:4, 6:2,
Vandewegheová (USA) - Garciaová (6-Fr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - semifinále:

Melicharová, Peschkeová (USA/ČR) - Kuděrmetovová, Morozovová (Rus./Běl.) 6:3, 7:5

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud