19. června 2018 • 13:02

Šafářová si na trávě poradila s patnáctiletou Kosťukovou a jde dál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová vstoupila úspěšně do tenisové sezony na trávě. Při premiérovém startu na turnaji WTA na Mallorce porazila patnáctiletou Ukrajinku Martu Kosťukovou 6:4, 7:5 a je ve druhém kole.



Jednatřicetiletá Šafářová přišla o tři měsíce sezony kvůli zdravotním problémům a odehrála letos jen šest turnajů. Nejdále se dostala do třetího kola na Australian Open. Přípravu na wimbledonskou trávu zahájila vydřenou výhrou proti mladičké Kosťukové, která v lednu na grandslamu v Melbourne došla stejně daleko.

První vzájemný souboj dnes trval hodinu a 38 minut. Sedmá nasazená Češka po dvou brejcích vedla pohodlně 4:1 a první set si pohlídala. Ve druhé sadě naopak sama musela dotahovat ztrátu servisu a zápas zlomila v dramatické koncovce jedenáctého gamu. Utkání proti páté juniorce světa pak zakončila čistou hrou.

O čtvrtfinále si Šafářová zahraje proti bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska, jež v prvním kole po dvou a půl hodinách zdolala 6:7, 6:3, 7:5 Švýcarku Stefanii Vögeleovou.

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (7-ČR) - Kosťuková (Ukr.) 6:4, 7:5,
Lottnerová (Něm.) - Sasnovičová (Běl.) 6:4, 6:0,
Azarenková (Běl.) - Vögeleová (Švýc.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud