5. srpna 2018 • 22:35

Dvě výhry a je z toho titul! Peschkeová získala 30. deblový triumf

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Květa Peschkeová vyhrála po boku bývalé světové jedničky Čchan Jüng-žan z Tchaj-wanu turnaj v San Jose a získala jubilejní 30. deblový titul v kariéře. Při společném debutu stačily nejvýše nasazenému páru k celkovému triumfu jen dvě výhry.



Peschkeová s Čchan Jüng-žan si v Kalifornii zahrály poprvé až v semifinále. V úvodním kole měly papírové favoritky volno a ve čtvrtfinále jejich soupeřky nenastoupily kvůli zranění.

V dnešním finále dvaačtyřicetiletá Peschkeová s o čtrnáct let mladší spoluhráčkou, jež hraje pod jménem Latisha Chan, porazily 6:4, 6:1 ukrajinské sestry Ljudmilu a Nadiu Kičenokovy.

Bývalá fedcupová reprezentantka Peschkeová má druhý titul v sezoně po vítězství v Praze po boku Američanky českého původu Nicole Melicharové. S ní také před měsícem neuspěla ve wimbledonském finále proti českému páru Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

O titul ve dvouhře se v San Jose utkají turnajová pětka Mihaela Buzarnescuová z Rumunska a řecká tenistka Maria Sakkariová, jež je ve finále na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Tenisový turnaj žen v San Jose (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Peschkeová
, Čchan Jüng-žan (1-ČR/Tchaj-wan) - L. Kičenoková, N. Kičenoková (3-Ukr.) 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud