7. října 2018 • 08:44

Druhý společný titul. Hlaváčková se Strýcovou ovládly v Pekingu strhující finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová vyhrály čtyřhru na elitním turnaji v Pekingu a slaví druhý společný a zatím nejcennější titul. Dvaatřicetileté plzeňské rodačky ve finále porazily kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 4:6, 6:4 a 10:8.



Hlaváčková se Strýcovou si v čínské metropoli zahrály o deblový titul už počtvrté během pěti turnajů a v třetím týdnu v řadě. Hrají spolu od začátku antukové sezony a od té doby ovládly srpnový turnaj v New Havenu a pak byly ve finále i v Tokiu a ve Wu-chanu.

Turnajové dvojky si s třetí nasazenou dvojicí Dabrowská, Sü I-fan, které už jsou rovněž kvalifikované na Turnaj mistryň v Singapuru, poradily po vyrovnané bitvě za hodinu a půl. Strýcová finále zakončila přesným lobem od základní čáry.

"Jsme moc šťastné, v Číně se nám hraje hrozně dobře a ani nevím proč," řekla Strýcová v rozhovoru na kurtu. Ve čtyřhře dnes získala 23. titul na okruhu WTA, čtvrtý z turnajů kategorie Premier Mandatory. Hlaváčková má 27 deblových trofejí a v Pekingu už se z jedné z nich radovala před čtyřmi lety s domácí spoluhráčkou Pcheng Šuaj.

"Ve finále jsem tady už potřetí, musí tady být něco zvláštního. Bára dnes udělala skvělou práci," řekla Hlaváčková, jež má i tři grandslamové tituly a loni vyhrála Turnaj mistryň. Povedlo se jí to s Maďarkou Tímeou Babosovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 8,285.274 dolarů):

Čtyřhra - finále:

Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) - Dabrowská, Sü I-fan (3-Kan./Čína) 4:6, 6:4, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud