27. září 2019 • 17:04

Kvitová třetí kousek z Wu-chanu zatím nepřidá. Nestačila na Riskeovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová si nezahraje o třetí titul z turnaje ve Wu-chanu, který ovládla v letech 2014 a 2016. Světová sedmička promarnila v dnešním semifinále proti Američance Alison Riskeové čtyři setboly v druhé sadě a prohrála 5:7, 5:7.



Devětadvacetiletá Kvitová hrála v Číně semifinále na WTA Tour po pěti měsících, během nichž měla problémy s předloktím své dominantní levé ruky. V dosavadních třech zápasech ve Wu-chanu neztratila ani set, dnes ale nestačila na výborně hrající Riskeovou, jež ve čtvrtfinále vyřadila světovou trojku Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

Po prohraném prvním setu měla Kvitová dobrou šanci na srovnání skóre, poté co se ujala vedení 5:3. Při podání soupeřky i při svém servisu si vypracovala po dvou setbolech, ale ani jeden neproměnila. Sama dala naopak ve dvanáctém gamu 35. hráčce světa Riskeové dvě možnosti zápas ukončit a při druhém mečbolu její volej skončil v síti.

Kvitová byla navzdory vyřazení ráda, že ve Wu-chanu získala poměrně slušnou porci bodů pro účast na Turnaji mistryň a také že vyhrála více zápasů za sebou. "Pro Šen-čen (Turnaj mistryň) to nejsou špatné body. Je fajn, že jsem se poprvé od Stuttgartu dokázala dostat do semifinále, poté co jsem v sezoně měla potíže. Pomalu znovu nacházím svou hru, což je příjemné zjištění," řekla Kvitová. Do začátku svých zdravotních problémů hrála v této sezoně čtyři finále, to poslední v dubnu ve Stuttgartu, kde získala druhý letošní titul.

Soupeřkou Riskeové v nejvýznamnějším finále její kariéry bude loňská šampionka Aryna Sabalenková. Běloruská tenistka v druhém semifinále porazila 7:5, 6:4 světovou jedničku Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

V této sezoně má 14. hráčka světového žebříčku Sabalenková zatím jeden titul z prvního turnaje sezony v Šen-čenu, kde ve finále porazila právě Riskeovou.

Wu-chan, dvouhra - semifinále:

Riskeová (USA) - Kvitová (5-ČR) 7:5, 7:5,
Sabalenková (9-Běl.) - Bartyová (1-Austr.) 7:5, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud