21. března 2022 • 17:00

Jak se měnila třicátnice Plíšková: po boku sestry a manžela až k výšinám

Autor: Pavel Mazáč, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno nejlepší! Tenistka Karolína Plíšková dnes slaví 30. narozeniny. Stejně jako její dvojče Kristýna.Podívejte se v GALERII na úspěchy bývalé světové jedničky ve Fed Cupu, fotografie pro Sport Magazín a záběry ze společenských akcí, které elitní hráčka navštívila.



2010. Sestry spolu. Blond Kristýna Plíšková a vpravo Karolína Plíšková.
2010. Sestry spolu. Blond Kristýna Plíšková a vpravo Karolína Plíšková.

Rodačka z Loun začínala s tenisem spolu s dvojčetem Kristýnou ve čtyřech letech. Na okruhu WTA debutovala v roce 2007, prvního triumfu dosáhla o šest let později v Kuala Lumpuru. Mezitím vyhrála dvouhru juniorek na Australian Open, spolu s Kristýnou ovládly na turnaji v Linci jako první dvojčata v historii čtyřhru.

V srpnu 2015 se Plíšková poprvé dostala do elitní desítky žebříčku, od následující sezony v ní na konci roku nikdy nechyběla. V létě 2017 dokonce díky vítězstvím v Dauhá, Brisbane a Eastbourne a semifinále na French Open strávila osm týdnů v čele, čímž napodobila slavné krajany Martinu Navrátilovou s Ivanem Lendlem . Z turnajového triumfu se vítězka ankety Zlatý kanár 2017 naposledy radovala předloni v lednu v Brisbane, celkem jich má na kontě 16. Více jich z českých hráček vybojovaly v singlu jen Navrátilová, Hana Mandlíková, Petra Kvitová a Jana Novotná.

Výraznou stopu zanechala Plíšková také v Billie Jean Cupu, dříve Fed Cupu, v němž debutovala v únoru 2015 a tentýž rok se ve finále s Ruskem výrazně zasloužila o český titul. Při úspěšné obhajobě už byla týmovou jedničkou, podílela se i na další výhře v roce 2018, ačkoli ve finále chyběla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud