5. března 2021 • 17:35

Kvitová v Dauhá bude hrát o titul! Američanku přehrála ve dvou setech

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová si na turnaji v Dauhá po roce opět zahraje ve finále. V dnešním semifinále porazila dvakrát 6:4 Jessicu Pegulaovou z USA a v utkání o titul nastoupí proti Garbiňe Muguruzaové ze Španělska stejně jako v roce 2018, kdy turnaj vyhrála.



Kvitová sice ve druhém setu prohrávala 2:4, skóre ale dokázala otočit a postoupit do finále, které si v Dauhá zahraje potřetí za sebou. Před třemi lety si v souboji bývalých wimbledonských vítězek s Muguruzaovou poradila ve třech setech, poté v Kataru nestartovala a loni podlehla Aryně Sabalenkové z Běloruska.

Kvitová, které ve světovém žebříčku patří desáté místo, bude usilovat o 28. titul v kariéře. S Muguruzaovou má třicetiletá česká tenistka bilanci čtyři výhry a jedna porážka. Naposledy si proti aktuálně šestnácté hráčce pořadí WTA zahrála před třemi lety ve finále v Dauhá.

Muguruzaová prošla do finále bez boje poté, co kvůli problémům se zády před zápasem odstoupila její semifinálová soupeřka Viktoria Azarenková z Běloruska. Sedmadvacetiletá Španělka, která má na kontě stejně jako Kvitová dva grandslamové triumfy, může získat osmý titul.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Kvitová (4-ČR) - Pegulaová (USA) 6:4, 6:4, Muguruzaová (Šp.) - Azarenková (8-Běl.) bez boje.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud