2. dubna 2022 • 09:40

Alcaraz (18) může v Miami být nejmladším vítězem, teď vyzve Nora

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý tenista Carlos Alcaraz vyřadil na Masters v Miami obhájce titulu Poláka Huberta Hurkacze a může se stát nejmladším vítězem tohoto turnaje, který má tradici 37 let. Španělský mladík přehrál Hurkacze dvakrát 7:6.



V nedělním finále vyzve o pět let staršího Nora Caspera Ruuda a pokud uspěje, ve světovém žebříčku se vyhoupne ze 16. místa na jedenácté. Ruud oslaví v pondělí rovněž nové maximum, po postupu do finále je sedmý.

Alcaraz si zahraje největší finále měsíc před 19. narozeninami. Tituly z okruhu ATP má zatím dva: z letošního turnaje v Riu de Janeiro a loňského Umagu, oba se konaly na antuce. „Pokusím se hrát tak, jako by to bylo první kolo, abych skryl nervy. Myslím, že si to užiju a bude to skvělé finále,“ řekl tenista, jenž s Hurkaczem v prvním tie-breaku prohrával 3:5. Čtyřmi body ale průběh otočil a druhý tie-break už ovládl jasně 7:2.

Ruud si v Miami také zahraje o první titul z turnaje série Masters. V úvodním semifinále šestý nasazený tenista zdolal Francisca Cerúndola z Argentiny 6:4, 6:1. S Alcarazem se utkají podruhé, loni na antuce v Marbelle uspěl Španěl ve dvou setech.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 9,554.920 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Ruud (6-Nor.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6:4, 6:1
Alcaraz (14-Šp.) - Hurkacz (8-Pol.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud