23. června 2023 • 21:28

Krejčíková vyřadila Fruhvirtovou a postoupila v Birminghamu do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Krejčíková zvítězila v českém derby v Birminghamu nad Lindou Fruhvirtovou 6:3, 6:2 a postoupila poprvé v kariéře na travnatém povrchu do semifinále. Sedmadvacetiletá hráčka z Ivančic, která plní roli nasazené jedničky, vyřadila o devět let mladší krajanku za 74 minut. O postup do finále se utká s Číňankou Ču Lin, která zdolala Kanaďanku Rebeccu Marinovou.



„Cítím se skvěle, je příjemné mít za sebou tři výhry,“ řekla Krejčíková na stránkách WTA. „Vždy je těžké hrát proti české kolegyni, takže jsem spokojená s tím, jak jsem utkání zvládla, a těším se na semifinále,“ doplnila.

Dvanáctá hráčka světa Krejčíková vyhrála proti Fruhvirtové i druhý vzájemný zápas a navázala na tři roky starý triumf z Prahy. Také nyní ovládla zápas bez ztráty setu.

„V každém zápase na trávě musíte být agresivní. Hrát útočně, chodit si pro údery, dobře podávat, vracet se a diktovat tempo od prvního míčku. Myslím, že je to je klíč k úspěchu a dnes se mi to docela dařilo,“ doplnila Krejčíková.

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros Krejčíková nenabídla soupeřce ani jeden brejkbol a pomohla si šesti esy. V Birminghamu zabojuje o druhé finále v sezoně, v únoru triumfovala na tvrdém povrchu v Dubaji. S devětadvacetiletou Ču Lin se utká poprvé v kariéře.

Krejčíková získala proti Fruhvirtové ve čtvrté hře brejk a díky stoprocentnímu servisu se ujala po 32 minutách hry vedení. Ve druhé sadě pak rodačka z Brna vyhrála od stavu 1:1 čtyři hry po sobě a duel zakončila druhým využitým mečbolem.

Petra Kvitová a Markéta Vondroušová dnes kvůli nepříznivému počasí nemohly odehrát čtvrtfinálové zápasy na tenisovém turnaji v Berlíně. Organizátoři odložili kompletní program kvůli dešti na sobotu, ve stejný den by se mělo odehrát i semifinále. Pořadatelé oznámili, že hrací den začne v 10:30.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová, která plní roli nasazené sedmičky, vyzve v boji o postup do semifinále turnajovou trojku Caroline Garciaovou z Francie. Devátá hráčka světa Kvitová vyřadila zatím na turnaji krajanku Karolínu Plíškovou a Argentinku Nadiu Podoroskou. V Berlíně ještě neztratila ani set.

Třiadvacetiletá Vondroušová bude čelit Řekyni a nasazené šestce Marii Sakkariové. Také finalistka Roland Garros z roku 2019 Vondroušová jde turnajem bez ztráty sady a čeká ji první čtvrtfinále na travnatém povrchu v kariéře. Předtím vyřadila Kanaďanku Biancu Andreescuovou a postoupila po skreči Němky Jule Niemeierové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud