24. února 2024 • 18:05

Menšík nevyužil čtyři setboly, životní finále v Dauhá po boji prohrál

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovské drama s nešťastným koncem. Premiérové finále Jakuba Menšíka na okruhu ATP skončilo porážkou. Český supertalent padl s Rusem Karenem Chačanovem 6:7 (12), 4:6, když v koncovce první sady nevyužil čtyři setboly. Přesto má za sebou osmnáctiletý mladík senzační týden a svým tažením v Dauhá zaujal tenisový svět.



Do svého dosud životního finále vstoupil Jakub Menšík sebevědomě a těžké momenty řešil s ledovým klidem. Jako třeba ten, když první brejkbol Karena Chačanova odvrátil esem.

Sedmadvacetiletý Rus, který tento týden v Dauhá neztratil ani set, působil zkraje zápasu na servisu v úvodu neohroženě. Souboj dvou hráčů nosících čepici kšiltem dozadu došel ke spravedlivému rozuzlení v tie-breaku.

Ve zkrácené hře vedl Menšík díky dvěma získaným minibrejkům dokonce už 5:2, jenže následně chyboval a soupeř vycítil šanci dotáhnout skóre.

Od stavu 6:6 předvedli oba hráči, že si v klíčových chvílích umí vypomoct servisem. Když skóre došlo do stavu 12:12, měl za sebou Menšík už čtyři nevyužité možnosti k uzavření sady.

Rozhodl moment, kdy se po druhém servisu českého mladíka opřel Chačanov do returnu a Menšík poslal míč do sítě – 12:14.

Stejným skóre Rus triumfoval i v úvodním setu semifinálové bitvy.

V úvodu druhé sady přišel prostějovský tenista poprvé v zápase o podání a na příjmu se už k možnostem nedostal. Chačanov uzavřel zápas čistým gamem na podání a mohl začít slavit šestý titul v kariéře.

Menšík se i přes prohru posune mezi devadesát nejlepších hráčů světového žebříčku. V top 100 bude oficiálně od pondělí jako nejmladší ze všech tenistů na okruhu.

Siniaková slaví titul

Kateřina Siniaková získala na turnaji v Dubaji titul ve čtyřhře. S Australankou Storm Hunterovou ve finále porazily 6:4 a 6:2 americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová.

Siniaková s Hunterovou došly k druhému společnému triumfu a prvnímu v sezoně bez ztráty setu. Poprvé spolu zvítězily před dvěma lety v Berlíně.

Celkově bývalá světová deblová jednička Siniaková zaznamenala už 24. titul v kariéře. Hunterová má na kontě osmý turnajový úspěch ve čtyřhře.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud