8. června 2009 • 22:12

Ferrero dostal divokou kartu do Wimbledonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý první hráč světa Juan Carlos Ferrero si zahraje Wimbledon díky divoké kartě, kterou mu dnes pořadatelé udělili. Španělskému tenistovi, jenž v roce 2003 triumfoval na Roland Garros, patří v současnosti v žebříčku ATP až 90. místo.



Devětadvacetiletému Ferrerovi se v posledních letech příliš nedaří a letošní sezona není výjimkou. Na Australian Open vypadl v prvním kole, na French Open vyhrál jeden zápas. Jediným zábleskem byl dubnový triumf v Casablance, kde vyhrál turnaj ATP po téměř šestileté pauze.

Jinak organizátoři Wimbledonu mysleli s divokými kartami spíše na nadějné hráče. Jednu z nich přidělili osmnáctiletému Bulharovi Grigoru Dimitrovovi, který loni vyhrál juniorku právě v Londýně a také na US Open a sezonu zakončil jako nejlepší junior světa. Letos dokázal momentálně 361. hráč žebříčku v únoru v Rotterdamu vyřadit v prvním kole Tomáše Berdycha.

Dimitrova čeká premiéra na grandslamu stejně jako patnáctiletou britskou naději Lauru Robsonovou, která také loni vyhrála wimbledonskou juniorku.

Robsonová bude nejmladší účastnicí slavného turnaje od roku 1995, kdy si ve Wimbledonu zahrála v pouhých 14 letech Martina Hingisová. Mladé britské tenistce patří v současnosti 482. místo v žebříčku WTA.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud