6. října 2016 • 21:40

Lipsko v Německu nesnáší, Dukla ho trápila, ale nedala penaltu a padla

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Dukly využili reprezentační přestávku k odehrání atraktivního přátelského utkání. Svěřenci Jaroslava Hynka se představili na hřišti RB Lipsko, pátého týmu německé bundesligy. Proti nováčkovi sice rychle vedli, ale ještě do přestávky domácí otočili. Dvacet minut před koncem navíc přidali třetí gól, ale nebylo zdaleka rozhodnuto. O sedm minut později snížil Vopat a v závěru zápasu mohl vyrovnat Hanousek, jehož pokutový kop lapil Müller.



Evropské poháry jsou pro Duklu sice velmi vzdálené, ale hráči pražského celku si užijí zajímavých soupeřů alespoň v přípravných zápasech. Před rokem se představili na hřišti Celticu, letos v létě čelili Krasnodaru a Norwichi a ve čtvrtek si více než po roce zopakovali souboj na hřišti Lipska. To se v Německu těší velké nenávisti fanoušků ostatních klubů, kterým se nelíbí vzestup lipského celku, postavený na ekonomické podpoře Red Bullu.

V tréninkovém centru v Cottawegu začali Hynkovi svěřenci dobře. V úvodních deseti minutách byli aktivnějším mužstvem a už po čtyřech minutách pálil nad branku Albiach. O čtyři minuty později už se hosté radovali z úvodní trefy, kterou obstaral Manzia. Domácí odpověděli o šest minut později, když kapitán Kaiser zužitkoval přihrávku Strausse. Obrat Lipska dokonal po dalších třinácti minutách Khedira.

V dalším souboji už domácí borec neuspěl a Hroššo si vysloužil potlesk také po následných šancích Schmitze a Boyda. Ačkoliv se v utkání představili pouze dva hráči, kteří zasáhli do posledního ligového utkání s Augsburgem, kvalita širšího kádru ve spojení s hráči juniorského mužstva byla znát.  

Dukla byla mužstvu, které v dosavadních šesti bundesligových zápasech neprohrálo a zdolalo také Dortmund či Hamburk, více než rovnocenným soupeřem. Vyrovnat mohl Vlček, kterého ovšem vychytal brankář Müller. Na řadu následně přišlo tradiční „Nedáš, dostaneš!“

Parádní individuální akcí zaujal Palacios, jehož dělovka skončila v levém růžku branky. Český tým se přesto nevzdal a zásluhou Vopata dokázala snížit. Sedm minut před koncem navíc sahal po vyrovnání, jenže Hanouskův pokutový kop chytil Müller. 

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud