Martin Hašek
15. května 2014 • 15:11

Černí Panteři v metru! Hráči amerického fotbalu sháněli fanoušky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V plné výstroji vyrazili hráči týmu amerického fotbalu Prague Black Panthers do útrob pražského metra. Borci v chráničích, přilbách a dresech se vydali do města propagovat svůj klub, který v české lize letos ještě neprohrál a v rakouské AFL bojuje o postup do play off.



S hučením přijíždějícího vlaku se zjevili se na schodech zastávky metra a vydali se mezi udivené cestující. Nejlepší český tým amerického fotbalu Prague Black Panters se totiž rozhodl rozšířit řady svých příznivců, a tak Pražanům rozdával lístky na zápas.

Do pražské podzemky vtrhli zástupci klubu s víc než dvacetiletou tradicí, který má nově také ženský tým. Lidé pobaveně vytahovali telefony a neobvyklou show si fotili a natáčeli.

VIDEO: Podívejte se na invazi Black Panthers do metra

„Protože americký fotbal je sice hra drsná, ale také zábavná, zvolili pražští panteři pro svou osvětovou akci netradiční formu,“ vysvětluje klub v tiskové zprávě. „Hráči se převlékli do dresů a v kompletní výstroji vyšli do ulic hlavního města. Jejich cílem přitom bylo přihlížející pobavit, pozvat na zápas a představit jim sport, jemuž propadly miliony diváků po celém světě.“

Black Panthers v současné době bez porážky vedou českou ligu a v rakouské AFL se perou o postup do play off. Nejbližší zápas je čeká v sobotu na hřišti lídra rakouské soutěže Swarco Raiders Tirol.

Nedávnou těsnou domácí porážku s vídeňským týmem Danube Dragons viděla na vlastní oči také olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková, která navštívila utkání jako čestný host.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud