Jaromír Jágr
6. března 2012 • 17:07

Hlavní je, že Kladno nespadlo do skupiny o udržení...

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tentokrát budu psát hlavně o Kladnu, je škoda, že už jsme vypadli. S Kometou jsme v předkole prohráli 0:3 na zápasy, vím, že v tom posledním utkání jsme doma v sobotu vedli už 3:1...



Ale nechci to víc hodnotit, neviděl jsem to, byli jsme zrovna na cestě do Washingtonu. Takže tady nechci prohlašovat, jak si to měli hráči už pohlídat, protože po zápase je každej chytrej... Ono je hrozně lehký kritizovat, ale horší už je hrát a trénovat.

Každopádně je škoda, že jsme nezačínali sérii doma, to by bylo o něčem jiném. A hlavně by se hrály minimálně dva zápasy v Kladně. Nejde ani tak o ekonomickou stránku, že bychom měli příjem ze vstupného. Ale hlavně o to, že by si lidé po letech v bojích o záchranu mohli víc užít play off.

A v tom případě by byla i větší šance postoupit. Takhle jsme začínali u nich v Brně a v té atmosféře je těžké hrát. Hlavně pro kluky, kteří nikdy play off nehráli a nemají s tím zkušenost. Není jednoduché najednou nastoupit v takovém kotli...

Hráči si dokázali, že mohou obstát

Ale věřím, že kdybychom zvládli ty dva domácí zápasy, tak v pátém utkání by se atmosféra v Brně nakonec obrátila proti domácím, kteří by znervózněli. A vyhráli bychom to. Ale to je kdyby, prostě to tak nedopadlo. A nedá se už nic dělat.

Na celkové hodnocení je ještě moc brzy, hráči si ale dokázali, že můžou obstát. Dopředu jsem počítal s tím, že se dostanou do desítky. Tým na to byl. Pak je ale těžké konkurovat finančně silným klubům ve velkých městech.

Play out? To bude válka!

Každopádně jsme všichni rádi, že jsme se vyhnuli skupině o udržení. Protože hlavně v této sezoně je to hrozně vyrovnaný a ještě bude mezi těmi čtyřmi kluby (Litvínovem, Slavií, Boleslaví a Karlovými Vary) válka o to, aby se vyhnuly baráži! Tam se o to budou rvát do posledního kola, možná to bude ještě zajímavější než play off. Takže jsme si všichni mohli oddychnout, že jsme tam dolů nespadli.

Těžko teď můžu hodnotit, co bude s Kladnem dál, protože jsem na vlastní oči v sezoně moc zápasů neviděl. A když to člověk komentuje jenom podle výsledků a tabulky, může to být zkreslené. Musím věřit lidem, kteří byli u toho. Ale s tím nemám problém, mám dobré spolupracovníky. A neřekl bych, že by mě Kladno nějak během sezony omezovalo v tom, že bychom se nemohl soustředit na Philadelphii.

Kometa může ještě překvapit

A jak by celkově mohlo dopadnout play off v Česku? Odsud ze zámoří těžko tipovat, to bych musel mít větší přehled. Je jasný, že velké ambice má Sparta, která vyhrála základní část, navíc ji trénuje Pepa Jandač, což je skvělý kouč. Ale myslím si, že ani Kometa není bez šance. Na to, jaký má rozpočet a hráče, tak jsem si myslel, že v základní části skončí výš. Pro mě bylo zklamáním, že byla až osmá. A jestli teď začala hrát tak, jak má, může ještě překvapit.


Šance má i Plzeň, to je jasný, záleží, jak na tom zdravotně bude Vlasy (Tomáš Vlasák). Pro Stračenu (Martina Straku) je to klíčový hráč, protože umí zakončit. Stráča je spíš nahrávač. No a potom do toho všeho je tady ještě Liberec s padesátiletým Méďou (Petrem Nedvědem)!

Paradox: Vyhráli jsme i bez beků!

Pokud jde o Philadelphii, tak paradoxně máme hrozně moc zraněných obránců, ale naposledy jsme vyhráli 1:0 ve Washingtonu. A skoro bez jediného beka jsme nedostali gól... Je super, že se hlavně rozchytal Ilja Bryzgalov.




Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud