24. února 2016 • 10:11

McGregorův zápas o další titul UFC musí odložit, soupeř si zlomil nohu

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl dosáhnout obrovského milníku v UFC. Irský MMA bojovník Conor McGregor měl 5. března bojovat o titul v lehké váze proti Rafaelu dos Anjosovi. Pokud by uspěl, stal by se historicky prvním bojovníkem, který by držel dva tituly ve dvou váhových kategoriích najednou. Jenže zápas musí odložit, soupeř si totiž zlomil nohu.



Dva obrovské zápasy za sebou měla na programu největší MMA organizace světa UFC. Jako první se chystá sobotní návrat někdejšího nejlepšího bojovníka Andersona Silvy, který se do oktagonu vrací po ročním zákazu kvůli dopingu. O týden později se měl odehrávat další velký souboj. Conor McGregor, držitel pásu v pérové váze se měl utkat s Rafaelem dos Anjosem, který je mistrem UFC v lehké váhové kategorii.

Ze zápasu, na který se těšily miliony fanoušků bojových sportů, ale nic nebude. Jednatřicetiletý Brazilec si prý na tréninku zlomil levou nohu a do zápasu tak nenastoupí. "Při sparingu špatně kopl. Trochu ho to bolelo, ale pokračoval. Když to ale začalo otékat, tak zavolal UFC, kteří ho poslali k lékaři. Má to prý zlomené," vysvětlil jeho manažer Ali Abdelaziz.

"Omlouvám se všem svým fanouškům i UFC. Nikdy jsem zápas nezrušil kvůli zranění, ale stalo se," napsal na svůj twitter samotný bojovník a připojil fotografii děsivě oteklého nártu. Podle kouče Dos Anjos na operaci nebude muset.

O zápas McGregor ale nepřijde. Jen pár hodin po zrušení zápasu totiž Dana White, šéf UFC, oznámil nového soupeře. 5. března McGregor o titul v lehké váze bojovat sice nebude, utká se ale se zajímavým soupeřem.

Proti němu se postaví Nate Diaz, mladší bratr Nicka Diaze, který před pár měsíci dostal pětiletý distanc od disciplinární komise za několikátý pozitivní nález THC v krvi. A jak okomentoval jeho soupeř svou nominaci? "Padne na kolena a bude prosit," napsal známý provokatér na svůj Twitter.

McGregor, v UFC zatím neporažený irský bojovník, se v každém případě utká se zkušeným bijcem. Nate Diaz má za sebou už 28 zápasů, z nichž 18 vyhrál, většinu z nich právě v největší světové MMA organizaci.

Conor McGregor se chystá na zápas
Conor McGregor se chystá na zápas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud