5. prosince 2016 • 04:56

Koukalová zmatkovala na střelnici. Nevěděla jsem, že jsem první, smála se

Autor: pan, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejistý začátek sezony? Ani náhodou. Gabriela Koukalová už zase řádí. Ve švédském Östersundu si po třetím místě ze sobotního sprintu dojela pro první zlato v nedělním stíhacím závodě na 10 kilometrů. Ale opět se to neobešlo bez zmatků, kterými je držitelka křišťálového glóbu za minulou sezonu proslulá. "Až na střelnici jsem se dověděla, že jsem první," smála se biatlonistka.



Už po sobotním sprintu, bylo jasné, že sedmadvacetiletá biatlonistka opět nabírá tempo z minulého roku. A o den později to potvrdila. Na stíhací závod vyrazila ze třetího místa, po první střelbě se už však jméno Gabriely Koukalové vyhřívalo na čele.

A rodačka z Jablonce nad Nisou to zpočátku ani nevěděla. Že je ve vedení, se dověděla, až když přijížděla na druhou střelbu. "Myslela jsem si, že jedu druhá, že Marie (Dorinová Habertová z Francie) má náskok a je v nedohlednu,“ popisuje česká biatlonistka situaci krátce předtím, než si málem popletla stav, ze kterého měla střílet.

"Asi metr předtím, než jsem si chtěla stoupnout na dvojku, tak mi rozhodčí ukázal, že mám jít na jedničku. Říkala jsem si: 'Jéžiš, to je blázen, co blbne'. Ale bylo to rozhodně příjemné překvapení," říkala s úsměvem Koukalová.

Gabriela Koukalová předvedla výborný výkonFoto EPA

Dvojnásobná medailistka z olympijských her je v celkovém pořadí Světového poháru druhá za Němkou Laurou Dahlmeierovou. "Já nemám slov, zatím. Je to neskutečný a rozhodně jsem si nepředstavovala začátek sezony po těch letních problémech v přípravě až takhle skvěle. Je to úžasné a ještě větší motivace," říkala spokojená Koukalová.

Triumf si chtěla v cílové rovince vychutnat i s českou vlajkou v ruce, záměr jí však nakonec nevyšel. " V posledním kole jsem si myslela, že mě Dora s Laurou převálcují, ale když jsem viděla 400 metrů před cílem na obrátce, že je tam pořád kousek, tak jsem věděla, že si poslední metry můžu vychutnat. Trochu mě mrzí, že jsem si nestihla vzít vlajku, ale úplně tak jsem si netroufala. Dojezd na stadion je zrádný, a aby mě ještě nepřefrčely, to by bylo blbý," vysvětlila.

Zasloužené gratulace Gabriele SoukalovéFoto Petr Slavík/Český biatlon

Koukalovou a spol. povzbuzovali v Östersundu i čeští fanoušci. S českými pokřiky se však vytasili i Francouzi. "Vzadu v zatáčce, což bylo velmi milé. A celou dobu jsem si během závodu představovala, jak lidi fandí u televize, a doufala, že jsem jim vylepšila náladu  a den. Snad se to povedlo," ocenila fanoušky šampionka.

Velmi očekávanou událostí je nejen z pohledu českých biatlonistů Světový pohár v Novém Městě na Moravě, který se jede za necelé dva týdny. "Mám z toho až husí kůži. Spousta závodníků a lidí z jiných zemí mi říkalo, že sice všude se závodí hezky, ale nikdy nezažili atmosféru jako v Novém Městě. Je pro mě ctí a naplňuje mě to hrdostí poslouchat takové milé názory," řekla Koukalová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud