6. března 2016 • 12:29

Velký globus už má jistý! Ledecké stačila k triumfu kvalifikace

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Ester Ledecká získala poprvé v kariéře velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních závodech. Trofej si zajistila už sedmým místem v kvalifikaci na závěrečný závod seriálu, paralelní slalom v německém Winterbergu. Před týdnem dvacetiletá česká závodnice vybojovala malý glóbus za paralelní obří slalom.



Před týdnem dvacetiletá česká závodnice vybojovala malý glóbus za paralelní obří slalom a dnes se mohla z další trofeje radovat už po kvalifikaci. V ní zajela sedmý čas a již před vyřazovací částí získala nedostižní náskok před druhou Ruskou Jekatěrinou Tuděgeševovou, na kterou měla po předchozích šesti závodech k dobru 930 bodů.

"Holky v kvalifikaci padaly, tak jsem to podržela a jela jsem na jistotu. Je to skvělý, samozřejmě z toho mám obrovskou radost, protože to je výsledek za celou sezonu," uvedla Ledecká v rozhovoru s novináři. "Hrozně jsem si přála, abych jednou tenhle velkej globus vyhrála a nečekala jsem, že se to stane hned čtvrtou sezonu, co jezdím svěťáky," radovala se. "I když jsem se poslední dva roky k tomu blížila, tak mám radost, že to dopadlo. Užila jsem si to tady."

Právě s Tuděgeševovou se Ledecká utkala v osmifinálové jízdě a porazila ji o téměř dvě sekundy. Ve čtvrtfinále česká obojživelnice, která nedávno úspěšně vstoupila i do Světového poháru ve sjezdovém lyžování, vypadla s Rakušankou Inou Meschikovou. Ta nakonec došla až do finále, v němž prohrála s Ruskou Aljonou Zavarzinovou.

S Meschikovou měla Ledecká na setinu stejný čas, ale Rakušanka postoupila díky tomu, že byla lepší v kvalifikaci. "Podle starších pravidel by postoupila závodnice, která si nemohla vybírat trať, což jsem byla já, ale letos to změnili. Ale nevadí, dala jsem si dobrej dárek," upozornila na blížící se 21. narozeniny, které oslaví 23. března.

V hodnocení paralelního slalomu, v němž je úřadující mistryní světa, Ledecká neudržela třetí příčku a po druhém nejhorším výsledku sezony klesla na páté místo. V právě skončeném ročníku Světového poháru vyhrála všechny tři paralelní obří slalomy a skončila třetí v lednovém slalomu v Moskvě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud