10. února 2016 • 09:34

Chystá se Česko-slovenský pohár, domácí Superpohár končí

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plán na česko-slovenskou ligu zatím zkrachoval, v létě však s velkou pravděpodobností proběhne první ročník Česko-slovenského poháru. Utkají se v něm po skončení této sezony vítězové domácích pohárů. „Už připravujeme smlouvu, na konci března patrně projekt představíme,“ potvrdil předseda asociace Miroslav Pelta.



Bude se hrát o prestiž, ale taky o peníze. Slušné peníze. „Prestiž je jedna věc, ale peníze jsou lepší. Hledáme sponzora a chceme, aby to byla zajímavá částka. Zajímavější než pro vítěze dosavadního českého Superpoháru,“ vysvětlil Pelta . „Dotahujeme to. Vždycky je výhodnější, když jednáte s někým, kdo ty peníze dát chce.“

Sponzorem soutěže by se logicky mohl stát společný vlastník firem Mol a Slovnaft, které v Česku, respektive na Slovensku daly pohárovým soutěžím své jméno. „Měl by to být celý den česko-slovenského fotbalu,“ upřesnil asociační předseda.

První ročník se odehraje v Česku, a to na stadionu vítěze českého poháru. O rok později podle stejného mustru na Slovensku.

Se vznikem této soutěže končí po šesti ročnících český Superpohár, který se hrál od roku 2010. „Ruší se a myslím, že to je správný krok. Bylo to v termínu, kdy se hrají předkola evropských pohárů, která jsou pro naše kluby existenční. Cítil jsem, že to je takové utkání navíc. Dobrá myšlenka, ale není to zakořeněné,“ prohlásil Pelta.

A co česko-slovenská liga, o které se uvažovalo, dokud nedošlo v říjnu 2014 v Bratislavě k výtržnostem během utkání Evropské ligy mezi Slovanem a Spartou? Není úplně pohřbená. „Na Slovensku dochází k investicím do infrastruktury. Až ji budou mít na požadované úrovni, bude tu nová situace a můžeme začít jednat,“ řekl Pelta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud