31. července 2016 • 18:57

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav – Liberec 3:0. Chramosta dal hattrick

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla jeho show! Útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta nasázel v 1. kole ePojisteni.cz ligy Liberci hattrick a zařídil jasnou výhru Středočechů. Boleslav ještě s Karlem Jarolímem na lavičce tak v souboji pohárových účastníků porazila Slovan 3:0, hostům nepomohl ani útočník Milan Baroš. Ten na svůj návrat do Boleslavi nebude vzpomínat v dobrém.



Zatímco Liberec udělal v sestavě hned šest změn oproti čtvrtečnímu duelu 3. předkola Evropské ligy s Admirou Mödling a některé opory šetřil na odvetu, Mladá Boleslav nastoupila v nejsilnější sestavě. A v úvodu utkání to bylo znát.

Zatímco se Severočeši sehrávali, Boleslavští na ně vletěli, jako by si chtěli nacvičit tlak na Tetovo. Liberec zatlačili a v deváté minutě šli do vedení. Po rohovém kopu se míč dostal ke Kúdelovi, který hradbu těl nepropálil, ale Chramosta z dorážky už ano a následně předvedl divokou oslavu gólu.

Brzké vedení však jakoby domácí uspokojilo a přenechali hru soupeři. Liberec měl mnohem více ze hry, držel míč, ale přes dobře fungující mladoboleslavskou obranu se těžko prosazoval. Každé okénko dokázali domácí včas uzavřít a do koncovky se nedostával ani bývalý reprezentant Baroš, který přišel do Liberce v létě právě z Boleslavi.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 3:0
Video se připravuje ...

Baroše dobře bránil mladý stoper Hůlka, hrající první ligový zápas po 17 měsících rekonvalescence po zranění. Zazářit mohl i na druhé straně, ale po standardní situaci v ideální pozici netrefil míč před odkrytou brankou a jen se zklamaně chytl za hlavu.

Do druhé půle nastoupila Mladá Boleslav přeci jen aktivněji a znovu rychle udeřila. Vyšla ji rychlá akce, když si Rada naběhl do levého křídla, chytrou přihrávkou uvolnil Chramostu a ten zcela sám ve vápně nezaváhal.

A definitivní rozhodnutí přišlo po hodině hry. Baroš při snaze o kličku ve středu hřiště přišel o míč, domácím vyšel protiútok a Vukadinovič našel před prázdnou brankou Chramostu. Ten se stal po jabloneckém Wágnerovi už druhým hráčem, co hned v prvním kole stihl hattrick.

Mladoboleslavský útočník dokonce sahal po čtvrtém gólu, když běžel sám na brankáře Dúbravku, obhodil ho, ale míč skončil těsně vedle tyče.

1. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branka: 9., 53. a 60. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Kubr. ŽK: Folprecht. Diváci: 4177.

Sestavy:

M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič, Magera (82. Takács), Kalabiška - Chramosta (76. Mebrahtu). Trenér: Jarolím.

Liberec: Dúbravka - Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák - Breite (74. Sýkora), Folprecht - Hadaščok, Ševčík (59. Komličenko), Navrátil - Baroš (67. Lešniak). Trenér: Trpišovský.

Klíčové momenty utkání:

Mladá Boleslav - Liberec: Čtvrtý gól Chramosta nepřidal, tutovku neproměnil
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Chramosta zkompletoval hattrick!
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Chramosta využil krásné přihrávky od Rady a zvýšil na 2:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Pěknou libereckou kombinaci zastavil brankář Diviš
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Střelu Kúdely hosté zblokovali, volný Chramosta dorážel na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud