Jakub Konečný
9. srpna 2016 • 04:40

Posila pro Spartu. Na cestě z CSKA je ruský bek Karavajev

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kádr českého vicemistra stále není uzavřen, Sparta chce řešit špatný vstup do sezony dalšími posilami. Před uzavřením je přestup ruského zadáka Vjačeslava Karavajeva z CSKA Moskva, který v nejvyšší české soutěži hrál už za Duklu a Jablonec. A letenský klub se stále nevzdává ani myšlenek na návrat Václava Kadlece z dánského Midtjyllandu.



Bezprostředně po nedělní remíze v Teplicích (0:0) kouč Zdeněk Ščasný uvedl, že počítá s odchodem Kehindeho Fataie, nigerijský útočník míří do ruské Ufy. „A naopak jeden hráč by měl přijít,“ přiznal trenér Sparty. Onou utajenou posilou by měl být podle informací deníku Sport Vjačeslav Karavajev, kmenový hráč CSKA Moskva.

Jedenadvacetiletý ruský obránce má s českou ligou bohaté zkušenosti, odkroutil v ní uplynulé dvě sezony. Nejprve hostoval v Dukle a minulý ročník strávil v Jablonci, který měl o jeho služby nadále zájem. Jenže se s CSKA na další zápůjčce už nedomluvil.

Bohemians - Jablonec: Karavajev dal gól na 0:1, když využil chybné přihrávky Bohemians
Video se připravuje ...

„Kary u nás podával dobré výkony, ale de facto je to pro nás uzavřená záležitost,“ posteskl si před startem ePojisteni.cz ligy sportovní ředitel Jablonce Ivan Horník.

Karavajev byl v hledáčku Sparty už minulé léto, jeho příchod prosazoval sportovní ředitel Jaroslav Hřebík. Jenže ve sportovní komisi klubu byl přehlasován a Sparta na pravý kraj obrany přivedla Markuse Steinhöfera. Zatímco Karavajev v Jablonci zářil, sázka na německého legionáře skončila dokonalým fiaskem. Chybující legionář ze sestavy rudých brzy vypadl, v zimě byl přeřazen do juniorky a po sezoně se s ním Sparta dohodla na předčasném ukončení smlouvy. Mimochodem – nové angažmá zatím třicetiletý Steinhöfer nezískal.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během zápasu v Teplicích
Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během zápasu v Teplicích

Nyní si tápající vicemistr vyhlédl Karavajeva jako alternativu na Ondřeje Zahustela , který se stejně jako většina jeho spoluhráčů na startu sezony trápí a marně hledá ideální formu. V Teplicích proto Zahustel začal na lavičce náhradníků, do hry se dostal až v 73. minutě. A včera dokonce nastoupil v základní sestavě za juniorku proti stejnému soupeři.

Sparta nadále stojí i o návrat Václava Kadlece, kvůli kterému chce oslovit Midtjylland v nejbližších dnech s oficiální nabídkou. Na soupisku pro play off Evropské ligy proti SönderjyskE, jehož první zápas je na programu v Dánsku příští týden, je možno dopsat jednoho hráče 24 hodin před výkopem.

Nejnovější přestupy a spekulace sledujte ONLINE ZDE  >>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud