Jan Podroužek
2. září 2016 • 07:41

Slavia + Zdeněk Zeman. Spojení se blíží, klub se s legendou sejde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uzel kolem nového slávistického trenéra se začíná přece jen rozmotávat. Zaprvé se seznam kandidátů zužuje, protože z něj vypadává Radoslav Látal, který se vrací do Piastu Gliwice. A vedení Slavie podle informací deníku Sportu se chystá se Zdeňkem Zemanem sejít. Záleží na rozhodnutí devětašedesátiletého kouče, může to být dnes, ale spíš až na přelomu týdne.



Od vyhazovu trenéra Dušana Uhrina ubíhá už čtvrtý den. A třetí od definitivního zmrazení komunikace mezi Slavií a největším adeptem Lubošem Kozlem. Červenobílí ale intenzivně shání nové jméno, Zdeněk Zeman má podle některých zpráv do Edenu blíž a blíž. Celá věc se docela razantně tím, že Radoslav Látal se dohodl na návratu do Piastu Gliwice, v němž působil v minulé sezoně a který v červenci po roztržce opustil.

Slavia si Látala oťukávala v minulých dnech. Vedení klubu mělo být spokojené, jak šestačtyřicetiletý kouč mínil změnit hru sešívaných, jak celkově pohlížel na fotbal.

I kvůli tomu patřil Látal do nejužšího seznamu kandidátů, měl být největším konkurentem Zemanovi. Návratem do Polska se tak stal pro červenobílé naprosto jasnou prioritou téměř bez konkurence bývalý trenér AS Řím, Lazia nebo Fenerbahce Istanbul.

„Pro Piast byl návrat Látala na seznamu úkolů číslo jedna. Je to domluveno,“ napsal web Katowicki Sport.

V takovém případě se posunula výš i další zmiňovaná jména. Trenčínský Martin Ševela má o zájmu Slavie vědět a prý čeká, jak se situace v nejbližších dnech vyvine. Slovenský klub by za něj ale mohl chtít vysokou finanční náhradu.

Koneckonců Trenčín evidentně není žádný second hand, když z něj Slavia vykupovala nedávno Gina van Kessela za pětatřicetimilionovou ránu.

Čtvrtým, a teď tedy třetím, je jedna z hlavních postav plzeňského titulu z minulé sezony Karel Krejčí, Slavia ale má priority v tuhle chvíli spíš jinde.

Trenér Zdeněk Zeman je blízko angažmá ve Slavii
Trenér Zdeněk Zeman je blízko angažmá ve Slavii

První kontakt vršovického vedení se Zemanem měl podle informací deníku Sport proběhnout ve středu. Dál by se situace měla naprosto logicky vyvíjet přes osobní schůzku, která má proběhnout v Itálii a kam za ním zástupci slávistického managementu údajně včera odletěli. Hledání Uhrinova nástupce od začátku řídí generální ředitel a místopředseda představenstva klubu Martin Krob, u jednání bývá účasten i člen představenstva Tomáš Buzek. Pochopitelně se tedy lze domnívat, že právě tihle dva by Zemana lákali do Edenu.

Ústní dohoda prý může být celkem rychlý proces a nahrávají tomu jisté souvislosti. Třeba ta, že Zeman má mít o trénování v Česku zájem, a z druhé strany, že slávistická obec by jeho osobu přijala s největší radostí.

Devětašedesátiletý kouč ale údajně zatím na nic nespěchá, i když ligový zápas v Teplicích se hraje už za devět dní. Červenobílou nabídku si hodlá pořádně rozmyslet, a i když zástupcům klubu může dát své slovo třeba už dnes, jednání se spíš potáhnou až do začátku příštího týdne.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud