27. září 2016 • 23:35

Trpišovský chce vést Spartu! Na Letné je již domluven, záleží na Liberci

Autor: ČTK, iSport.cz, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský má zájem o nabídku stát se novým trenérem Sparty po Zdeňku Ščasném. S Pražany je podle informací ČTK údajně předběžně domluven. Nyní bude záležet na tom, zda dojde k dohodě mezi kluby a Slovan ho uvolní. "Byl by to pro nás obrovský zásah," přiznal v rozhovoru pro iSport.cz liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar. "Nabídka angažmá z týmu na úrovni Sparty je v Čechách jedna z nejvíc, pokud ne úplně nejvíc, jaká může přijít. Umím si představit, že pro trenéra Trpišovského to znamená velkou výzvu."



Čtyřicetiletý Trpišovský má v Liberci platnou smlouvu a severočeský klub se ho nechce vzdát. "Sparta nás oslovila s žádostí o vstup do jednání. Jelikož máme dlouhodobě nadstandardní vztahy, žádosti hodláme vyhovět,“ upřesnil Nezmar. "Nicméně logisticky to není úplně nejjednodušší, protože k tomuto jednání je nezbytně nutné, aby u něj byl účasten majitel klubu, který je momentálně mimo jakoukoliv komunikaci, co se týká dosahu. Jakmile se vrátí, což bude ke konci týdne, můžeme se k tomu dostat."

Trpišovský patří už delší dobu mezi nejžádanější české trenéry. V květnu o něj usilovala i mistrovská Plzeň, ale úspěšný kouč se rozhodl zůstat v Liberci a prodloužil s ním smlouvu.

Trpišovský přišel do Slovanu ze Žižkova před minulou sezonou, a přestože byl na ligové scéně jako hlavní trenér nováčkem, obsadil s týmem konečné třetí místo v tabulce a navíc s ním postoupil do základní skupiny Evropské ligy. Stejný úspěch zopakoval i letos v létě.

Ke Spartě má Trpišovský blízko, neboť v ní v minulosti trénoval mládež. Letenští hledají nového trenéra poté, co v pondělí skončil Ščasný. Podle informací webu iSport.cz už se Sparta nedohodla se Žilinou na uvolnění trenéra Andriána Guly. (VÍCE ZDE >>>)

Pražané po reprezentační přestávce nevyhráli ani jeden ze čtyř soutěžních duelů a jejich nynější krize vyvrcholila nedělní domácí porážkou 0:2 v ligovém derby proti Slavii. Ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s Interem Milán povedou Spartu dosavadní asistenti v čele s Davidem Holoubkem.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ VIDEO: Derby pražských "S" pohledem kamer přímo ze hřiště
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud