30. listopadu 2016 • 05:00

Maroda Pilaře motivuje i Rosický. Vždy zůstal silný. Je mojí inspirací, říká

Autor: iSport.cz, šp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během osmi let prodělal čtyři operace. Do míče nekopl už přes patnáct měsíců, přesto plzeňský záložník Václav Pilař svůj návrat na ligové trávníky nevzdává. Nyní je čerstvě po operaci, lékaři na klinice v Augsburgu mu provedli další zákrok v levém koleni. „Doktor mi řekl, že provede patřičné kroky k tomu, abych se mohl vrátit zpátky a hrát fotbal. Tak jak to bylo dosud, to totiž nešlo,“ říká 28letý fotbalista.



„Musím být přesvědčený o tom, že se vrátím. Jde hlavně o to, aby koleno bylo zdravé,“ říká někdejší reprezentační fotbalista. „Pro každého hráče je to těžké. Stačí, když nehrajete jenom měsíc a už je to náročné. Já jsem zrovna typ člověka, který má fotbal rád a neumí si představit bez něho žít,“ dodává.

Jeho příběh je nápadně podobný tomu, kterým si postupně prochází bývalý záložník Arsenalu a reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Nálepku „věčný marod“ by si klidně mohl nechat přišít na záda, o tom však hradecký odchovanec nechce vůbec slyšet, i když přiznává, že aktuálně zraněná hvězda Sparty je mu vzorem.

Maroda Pilaře motivuje i Rosický. Vždy zůstal silný. Je mojí inspirací, říká
Video se připravuje ...

„Moc se s ním nechci srovnávat, Tomáš si toho prožil mnohem víc než já. Možná měl drobnější problémy, nicméně častější. Na zranění má taky smůlu, ale vždycky zůstal silný. To na něm obdivuju. Je mojí inspirací,“ říká plzeňský křídelník v rozhovoru pro deník Sport.

S Rosickým je prý dokonce i v kontaktu, akorát své poslední zdravotní patálie probrat nestihli. „Naposledy jsem mu psal, když se vracel do Sparty. Až se dá do kupy, vůbec nepochybuji o tom, že bude zase nejlepší. Má to v sobě,“ tvrdí.

Kdy se Václav Pilař vrátí na ligové trávníky? Jakými kroky reagovala Plzeň na jeho zranění? Co by dělal, kdyby musel skončit s fotbalem?

To a další zajímavé informace najdete ve středečním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE.

Titulní strana deníku Sport 30. listopadu 2016 Titulní strana deníku Sport 30. listopadu 2016Foto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Plzeňský záložník Václav Pilař
Plzeňský záložník Václav Pilař

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud